22.5.2024

Hei kaikki! Tänään teemme kurpitsaisia, ja vahingossa jouluisia, keksejä! Niistä tuli ihanan pehmeitä ja… addiktoivia. Keksien rikas maustemaailma tuo jotenkin mieleen joulun ja varsinkin piparit! Näihin käytettiin kanelia, muskottipähkinää, vaniljaa ja inkivääriä. Keksit olivat ihanan helppoja, vaikka jouduin tekemään kurpitsapyreen itse, mutta siinä tohinassa opin, että rakastan kurpitsan makua! Tässä kävi myös niin, että kun olin käynyt ostamassa kurpitsat, niin päätin piirtää toiselle naaman. Enhän minä sitä sen jälkeen voinut pilkkoa palasiksi ja laittaa uuniin! Eli nyt meillä on yksi ylimääräinen myskikurpitsa keittiön pöydän päällä. Aika söpö.

feef

…………..Pumpkin Spice -keksit…………..

……………………………..Ainekset:………………………………………………………………………………………………………..

 • 6 dl jauhoja
 • 3/4 tl ruokasoodaa
 • 3/4 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 1,2 dl fariinisokeria
 • 1,2 dl sokeria
 • 1 rkl kanelia
 • 1/2 tl muskottipähkinää
 • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
 • 1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
 • 120 g voita
 • 2,4 dl kurpitsapyreetä
  • 1 myskikurpitsa
Näillä ainesosamäärillä tuli 29 pientä keksiä sekä taikinaa oman ja siskoni mahaan. Käytin myös myskikurpitsaa, koska se on makein kurpitsa maultaan, kurpitsa painoi joku noin 800 g ja se riitti juuri ja juuri. 🙂

 1. Tee kurpitsapyree, jos et löytänyt sitä kaupasta 🙂 Huuhtele ja leikkaa kurpitsa paloiksi, jonka jälkeen paista sitä 200 °C uunissa 30-45 min, tai kunnes palat ovat pehmeitä. Anna palojen jäähtyä, jonka jälkeen irrota kurpitsasta kuoret (jos et tehnyt sitä ennen paistamista!) ja soseuta tasaiseksi.
 2. Sitten kekseihin. Lämmitä uuni 175 °C ja laita pellille valmiiksi jo leivinpaperi.
 3. Vatkaa sähkövatkaimella (tai jäätävillä käsilihaksilla) sokerit ja huoneenlämpöinen voi silkkiseksi ja hyvin sekoittuneeksi. (tai ainakin sinne päin)
 4. Laita joukkoon kurpitsapyree ja vanilja. Sekoita hyvin keskenään.

Haluaisin tässä vaiheessa kiittää apuriani upeasta ja tärkeästä työstä!

Olemme upea siskosduo keittiössä! <3


5. Lisää joukkoon jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kaneli, muskottipähkinä ja inkivääri. Itse tykkään käännellä aina kuivat aineet nuolijalla joukkoon, mutta tämä on oikeastaan makuasia! Kunhan loppujen lopuksi kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja muodostavat hienon taikinan. 🙂 Jos haluat olla extra fancy niin voit ensiksi yhdistää kaikki kuivat aineet eri kulhossa ja sen jälkeen siivilöidä ne muiden aineiden joukkoon.

Itselläni ainakin jauhojen määrä vaikutti sekoittaessa todella suurelta ja taikinasta vaikutti tulevan tosi kuivaa, mutta kun vain jatkoi kärsivällisesti sekoittamista, niin kaikki jauhot loppujen lopuksi sekoittuivat joukkoon eikä taikinasta tullut kuivaa!

6. Tee taikinasta söpöjä palloja ja laita leivinpaperille. Pallojen koko on taas makuasia, itse tykkään pienemmistä kekseistä. Muista kuitenkin jättää keksien välille leviämisvaraa, eli ei palloja vieri viereen! Paina palloja hieman lättänimmiksi, jotta ne näyttäisivät kekseiltä.

7. Paista keksejä noin 15 min. Paksummat keksit voivat olla hieman pidempään ja ohuemman vähemmän. Itselläni täydellinen paistoaika oli noin 13 min, mutta omat keksini olivat juuri pienemmästä päästä!

Yritin laittaa fariinisokeria ja kidesokeria keksien päälle, koska ajattelin sen sulavan creme brulee -maisesti niiden päälle, mutta sokeri vain paloi ja muuttui koviksi klönteiksi 😀 Sen takia joissakin kekseissä on satunnaisia ruskeita pilkkuja!

8. Keksit ovat nyt valmiita! Parhaimpia ne ovat lämpiminä, joten kipin kapin luomustesi kimppuun! <3

Kiitos ja seuraavaan kertaan!


Related Post