23.4.2024

Morjenstamoi! Kuka ei tykkäisi mutakakusta? Tai kinuskista? Näin Tiktokissa @eerikata:n tekemän reseptin kinuskimutakakusta, jota oli pakko kokeilla heti ja nyt! Olen yksi maailman isoimmista kinuskin rakastajattarista, joten nyt jaan tämän reseptin teille muillekin rakastajille! Tein alkuperäiseen reseptiin muutamia pieniä muutoksia, mutta en tarpeeksi, jotta voisin ottaa täyden kunnian tästä resptistä. Tein vain pieniä selvennyksiä ja kikkamuunnoksia, mutta lopputulos oli aivan yhtä maukas kuin @eerikata:n! Bon appétit, otaleipojat! 😛


…………..Kinuskimutakakku…………..

……………………………..Ainekset:………………………………………………………………………………………………………..

  • 150 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi kattilassa, lisää sokerit joukkoon sekä anna niiden imeytyä ja sekoittua. Sen jälkeen lisää kerma ja kiehauta koko homma.

Kerma ja sokeri ovat molemmat aineita, jotka palavat todella helposti pohjaan! Älä jätä tämän vaiheen aikana seosta pois silmistäsi, vaan mieluiten seiso hellan ääressä koko ajan. Voin sulattamisen jälkeen lieden ei kannata olla täysillä, koska se nostattaa palamisriskiä.

2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa kulhossa.

3. Kun kinuskikerma on jäähtynyt, siirrä se kulhoon ja sekoita kananmunat yksitellen joukkoon.

4. Lisää vielä lopuksi kuivat aineet seokseen mieluiten siivilän läpi, jotta ei tule jauhoklönttejä. (Kuuma kinuski lisää klönttiintymisriskiä.)

5. Lämmitä uuni 225 °C ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Itse käytin piirakkavuokaa, mutta alkuperäisessä reseptissä käytettiin irtopohjavuokaa. Mitä isompi vuoka on halkaisijaltaan, sitä matalampi kakusta tulee. Muista! Jos käytät leveätä vuokaa, paistoaika on paljon lyhyempi kuin alkuperäisessä reseptissä, varsinkin jos haluat kakusta ”mutaisen”. Paista kakkua noin 1520 minuuttia vuoan koosta riippuen. (Minä paistoin 13 minuuttia, mutta alkuperäinen resepti ohjeisti 20 minuuttia.)

6. NAUTI!!! Bonustippi: Syö vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera! 😉 Kiitos ja kuittaus! <3


Related Post