9.10.2025

Mihin kannattaisi hyödyntää Otaniemen lukion hunajaa? Entä miten hyödyntää tummuneet banaanit, joita kukaan ei halua enään syödä? Täydellinen vastaus on Otakarhu-lettuset! Tämä herkku sopii niin jälkiruoaksi kuin brunssillekin. Ja mikä parasta, ohjeen avulla jokainen leipuri varmasti onnistuu loihtimaan maukkaita lettuja! Luovia kokkaushetkiä!

Määrä: 15 lettusta ja 10 minilettua

Ainesosat: 

  • 1 kypsä banaani
  • 1 rkl Otaniemen lukion hunajaa
  • 50 g turkkilaista jogurttia (voi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä)
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl öljyä tai 15 g rasvaa sulatettuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5-1 tl kanelia oman maun mukaan
  • 0,5 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl kauramaitoa tai muuta nestettä
  • öljyä tai voita  paistamiseen
  • banaania ja suklaata koristeluun

Työvaiheet:

  1. Jos käytät rasvana voita, sulata se ensin, jotta se ehtii jäähtyä. Muussaa banaani kulhossa. Lisää joukkoon Otaniemen hunaja ja  turkkilainen jogurtti. Sekoita ainekset yheen.

2. Vispaa joukkoon muna ja lisää rasva.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää banaaniseokseen vuorotellen kuivia aineita ja nestettä. Taikinan tulee olla löysähköä, jotta sitä voi helposti annostella lettupannulle.

 

4. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan. 

5. Paista lettuja kevyesti rasvaisella pannulla.

6. Kun lettuihin alkaa ilmestyä kuplia, alkaa ne olla valmiita ännettäviksi. Paista molemmat puolet kauniin kullanruskeiksi. 

7. Voit halutessasi paistaa myös minilettuja nallejen korviksi, tai tehdä ne banaanista. Koristele lettuset Otakarhun muotoisiksi miniletuilla, banaaniviipaleilla ja sulatetulla suklaalla!

8. Tarjoa sellaisenaan, Otaniemen hunajan tai muiden valinnaisten lisukkeiden kera. Nauti yhdessä ystävien tai perheen kanssa!

Related Post