13.6.2024

Valoa valoa valoa on Inari Niemen ohjaama huikaiseva tarina kahdesta nuoresta ja heidän välisestä rakkaudesta. Elokuva sijoittuu suomalaiseen pikkukylään vuonna 1986. Teinityttö Mariia luo yllättävän yhteyden uuden tytön Mimin kanssa. Elokuvan on tuottanut Nordisk Films, ja se perustuu Vilja-Tuulia Huotarisen samannimiseen romaaniin.

”Millasta elämää sä haluisit elää?”

Kyseinen elokuva ylitti odotukseni parhaalla mahdollisella tavalla. En katso paljon suomalaisia elokuvia, eivätkä ne muutamat, joita olen nähnyt, ole olleet erityisen maailmaa mullistavia. Valoa valoa valoa oli kuitenkin teos, joka jätti sanattomaksi.

”Milt sust tuntuu kun sä roikotat sun päätä ikkunasta?”

Valoa valoa valoa on mahdollisesti yksi suomalaisen elokuvahistorian parhaita teoksia. Sen hiljainen, realistinen ja vainoava sävy on ainutlaatuinen, ja se herättää paljon ajatuksia ensirakkaudesta ja nuoruuden huumasta.

”Milt tää sust tuntuu?”

Elokuvasta on ollut paljon kohua sosiaalisessa mediassa, eikä turhaan. Moni samaistuu Mariian ja Mimin rakkauteen ja on jopa kokenut samankaltaisia asioita. Juuri elokuvan herkkyys ja sen ymmärrys käsittelemistään asioista tekee siitä niin upean.

Valoa valoa valoa on tarpeellinen elokuva, koska se tarjoaa edustusta Suomen lesboyhteisölle. Usein kahden naisen välinen suhde fetisoidaan tai seksualisoidaan, mutta Mariian ja Mimin suhde on kuvattu hienostuneesti kahden nuoren välisenä yhteytenä. He ovat kaksi teiniä, jotka löytävät toisistaan tukea ja voimaa aina, kun sille on tarve.

Valoa valoa valoa -elokuvan virallinen traileri.

Related Post