30.4.2024

Joskus tekee mieli hienostella. Joskus tekee myös mieli tuorejuustoa tai juustokakkua. Joskus tekee mieli muffineita. Joskus tekee mieli kaikkia näitä yhdessä. 

Itse en ole maailman suurin tavallisten muffinien ystävä, koska nautin makujen sekä tekstuurien vaihtelusta. Sen takia näissä mustikka-tuorejuustomuffineissa on erilaisia makuja ja keskellä ihana tuorejuustoyllätys, joka tuo mukavaa raikkautta perinteisen muffinin rinnalle. 

AINESOSAT (16 isoa muffinia)

Muffinit

  • 4,7 dl jauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,2 dl rypsiöljyä
  • 2,4 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 2,4 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia (turkilaisella jugurtilla tulee kosteampaa)
  • 7 dl mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

”Crumble topping”

  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,2 dl sulatettua voita

Tuorejuustotäyte

  • 340 g tuorejuustoa
  • 6 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljaa
  • 2 tl perunajauhoja

…………………………………………..Ohjeet……………………………………………


  1. Jos käytät tuoreita mustikoita, leikkaa ne puoliksi. Ota puolet mustikoista ja sekoita ne perunajauhon kanssa. Tämä estää mustikoiden sulamisen/värin leviämisen taikinaan. Säästä loput mustikoista muffinien päällisiksi.

2. Tehdään ensin “crumble topping” eli murotaikina muffinien päälle. Sekoita jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes siitä tulee murotaikinan näköistä (tai kaikille enkkuosaajille: crumbles).

3. Laita uuni 175 asteen lämpötilaan ja muffinivuoat valmiiksi. Jos teillä on metallinen tai muovinen muffinivuoka, suosittelen käyttämään sitä sekä muffinipaperivuokia.

4. Muffinit: sekoita jauho, leivinjauhe ja suola.

5. Toisessa kulhossa sekoita munat ja sokeri, kunnes ne ovat sekoittuneet todella hyvin. Sen jälkeen lisää joukkoon jogurtti, öljy ja vanilja.

6. Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita nuolijalla. Älä ylisekoita taikinaa, eli älä vatkaa sitä raivolla. 

7. Viimeiseksi: lisää mustikat varovasti nuolijan avulla taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että mustikat sekoittuvat tasaisesti. Jos sekoitat liikaa, mustikat luultavasti hajoavat taikinaan ja koko taikinasta tulee violettia. 

8. Tehdään vielä tuorejuustotäyte: sekoita vain ainekset hyvin keskenään. 

9. Muffinien kokoaminen: laita ensin muotin pohjalle taikinaa niin, että muotin pohja peittyy kokonaan. Lisää sen jälkeen nokare tuorejuustoa (tai oman maun mukaan) pohjalla olevan taikinan päälle. Peitä tuorejuusto lisäämällä taikinaa vuokiin ja huolehdi, että lopulta tuorejuusto on kunnolla peittynyt. Lisää muffinien päälle loput mustikat ja laita (reilusti) murotaikinaa kaiken komeuden päälle. Sitä kannattaa hieman painella taikinan päälle, jotta se pysyy muffineissa kiinni.

10. Paista muffineja noin 20–25 minuuttia.

11. Nauti ;). 

Related Post