9.10.2025

Tämä on ehdottomasti paras suklaakakku, jonka olen koskaan tehnyt. Se nousee edelleen aina välillä keskustelunaiheeksi. Yhdistelin kokonaisuudessa lempileivontakirjojeni vinkkejä ja myös omaa kokemusta. Vaikka vaiheita on paljon, kakku on kuitenkin suhteellisen helppo kasata. Jos et ole valkosuklaan ystävä, voit hyvin korvata sen muullakin suklaalla. Itse tein koristeeksi vielä voikreemikukkasia, mutta voit koristella kakun oman mielesi mukaan. Lopusta löytyy vielä kommentteja kakusta, jos kaipaat suostuttelua! Lisää leivontaideoita löytyy Instagramistani käyttäjältä @Muffinikisu.

Ainesosat

Suklaakakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kahvia
  • 2 dl rypsiöljyä

Tuorejuustotäyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl suklaapähkinälevitettä (esim. Nutella)

Valkosuklaakuorrute

  • 300g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • (elintarvikevärejä värjäämiseen)

Muuta

  • maitoa kostutukseen
  • koristeita esim. strösseleitä

Työvaiheet

Suklaakakku

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. (Itse käytin halkaisijaltaan 20 cm kokoista.)
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  3. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito, kahvi sekä rypsiöljy.
  4. Siivilöi kuivat aineet taikinaan vähitellen samalla sekoittaen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja kopauta sitä muutaman kerran pöytää vasten. (Näin poistetaan ylimääräisiä ilmakuplia.) Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä kunnolla niin, että kakku ei enää tunnu ollenkaan lämpimältä. Tässä voi mennä pari tuntia. Kakku on helpompi leikata, kun se on kunnolla jäähtynyt. Leikkaa kolmeen yhtä paksuun kerrokseen.

Tuorejuustotäyte

  1. Aloita notkistamalla tuorejuusto, eli sekoita sitä pehmeäksi. Lisää suklaapähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Voit myös jättää massaan nättejä marmorikuvioita.

Valkosuklaakuorrute

  1. Paloittele valkosuklaa kulhoon. (Voit halutessasi käyttää myös maito- tai tummasuklaata. Käytä tällöin vähän enemmän kermaa)
  2. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä.
  3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle, ja sekoittele tasaiseksi. Voit tarvittaessa laittaa seoksen muutamaksi sekunniksi mikroon, jos kaikki suklaa ei sula.
  4. Voit jättää massan kauniin valkoiseksi, tai halutessasi värjätä sen elintarvikeväreillä. Kaikki on sallittua!
  5. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. (30-45 min) tai kunnes se on sopivan jähmeää levitettäväksi.
  6. Voit hyödyntää suklaaseoksen sellaisenaan, tai vatkata sen vielä vaahdoksi.

Kakun kokoaminen

  1. Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle.
  2. Kostuta kakku maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. 
  3. Aseta päälle toinen kakkulevy ja toista vaiheet. Aseta päälle kolmas kakkulevy. (Voit laittaa kakun hetkeksi jääkaappiin täytteen levityksen jälkeen, jotta kerrokset asettuvat paremmin.)
  4. Levitä valkosuklaakuorrutetta ohuelti koko kakulle esimerkiksi veitsellä. Jos omistat palettiveitsen, käytä sitä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Lopuksi levitä loput kuorrutteesta tasaisesti koko kakun pinnalle ja reunoille. Voit koristella kakun esimerkiksi strösseleillä, karkeilla, kekseillä tai suklaapaloilla.

Kommentteja

Varmaan yks parhaista kakuista, joita olen syönyt elämäni aikana. -Elle

Maistuu mokkapalalta mut vähemmän makeeta ja enemmän kahvin makuu. (Mikä on hyvä asia) -Sofia

Se suklaakakku oli niin hyvää, et jo yhestä palasta tuli olo kuin oisin syöny kokonaisen suklaatehtaan tuotannon. En tarvinnu enempää, koska se yks pala oli jo täydellinen. Vähän ku tiivistetty onnellisuusannos. Vaikka siit on aikaa, muistan sen edelleen, ja se kertoo jo kaiken 😂 -Paula

Related Post