22.5.2024

”Uusi vuosi” on jo pitkällä ja on aika heittää hyvästit talven kiiltäville kinoksille. Vaikka talven lämpöinen tunnelma tuo lohtua ja pimeiden päivien aikana voi löytää turvaa hupun alle kätkeytymisestä, on aika aloittaa kevätsiivous niin ulkoa kuin sisältäkin.

Talven usvaiseen ja hämärään ilmapiiriin voi piilottaa kaiken, mistä muuten voisi ehkä kokea häpeää. Vaatepinot kerääntyvät tuolin selkänojille ja sängynpäätyihin, lohtua löytyy ruuasta ja sen loppuessa mitä kummallisimmista reseptikokeiluista jäljelle jääneiden purkkien ja purnukoiden sisältöjä hyödyntäen. Jos kaikki muu pettää, niin kaapista löytyy aina tilaa uudelle kasville, lautapelille, kirjalle, videopelille tai kenkäparille. Nyt päivät kuitenkin pitenevät päivä päivältä ja viikko viikolta. Takatalvet vähenevät ja uusi lumi on vanhan surma. Ensimmäiset auringonsäteet tuntuvat melkein vievän tummat silmänaluset ja päivien univelat mennessään. On aika aloittaa uusi ”era” omassa arjessasi ja hyödyntää mahdollisuus siivota tai ehkä uudelleenjärjestellä omasta ympäristöstäsi miellyttävämpi. Kun omassa tilassa on helppo rentoutua, tuntuu kaikki muukin arjen temmellyksessä olevan helpompaa ja esimerkiksi kotiin palatessa tuntuu melkein olevan helpompi hengittää. Laita kuulokkeet korviin, avaa muutama ikkuna ja nauti auringon valosta – teit sitten kotiaskareita, läksyjä tai mitä tahansa muuta, minkä tekemisestä nautit. Huomaat varmasti muutoksen omassa habituksessasi.

Talvella voi kuitenkin olla myös suuri vaikutus myös mielenterveyteen ja mielialaan. Ota siis hetki viettääksesi aikaa oman itsesi kanssa ja karista kaamosmasennuksen synkkä viitta pois päältäsi. Kevät on uusien alkujen aika ja meilläkin Otaniemessä alkaa vuoden viimeinen jakso! Tämä voi siis olla teille kaikille mahdollisuus löytää uutta motivaatiota ja jaksamista henkisellä tasolla koulunkäyntiin ja arkeen vielä viimeistä ponnistusta varten. Kesä tekee nopeasti tuloaan ja kirjoitushetkelläkin kesälomaan on enää kahdeksan maanantaita. Pystymme kaikki tähän, tsemppiä!

Otaversum tarjoaa keväisiin keleihin lukijoillemme yhä laadukasta luettavaa, joten ei muuta kun jotain purtavaa mukaan ja auringon paisteesta nauttien lukemaan uuden Otaversumin tarjontaa!

Auringon- ja lukemisentäyteisiä hetkiä omalle karhuperheellemme!

Päätoimittajat

Sonja Wickstrand ja Aleksi Vuornos

Related Post