Kenenkään ei tarvitse olla yksin

Tumblr_lw16utjjwh1qc7dpuo1_400_large
Tuki, lämpö ja pieni halaus ystävältä pelastavat päivän.

 

 

Nykypäivänä monet ihmiset ovat yksin ja masentuneita, eikä asialle tehdä mitään. Jos nuorien hyvinvointiin panostettaisiin enemmän, masennus ja sairastelu vähenisivät. Jokainen ihminen tarvitsee lähelleen luotettavan henkilön, mutta miten siihen voisi vaikuttaa? Se on meidän suuri haasteemme.

Ystävyys on sanana suuri ja tunteita herättävä, koska se tuottaa monissa ihmisissä iloa, mutta myös ahdistusta ja surua. Toisilla ystäviä on paljon, toisilla taas ei ollenkaan. Yksinäisyys on sairaus, jonka pystyy parantamaan tukemalla henkilöä. Ihmisten, jotka ovat yksinäisiä, pitäisi kertoa tunteistaan ja hakea apua.

Ihmisistä puhutaan usein, että olemme itsenäisiä olentoja ja jokainen meistä on yksilö. Jos me todella olemme niin itsenäisiä, kuin me itse väitämme, miksi olemme pakkomielteisiä siitä lämmöstä ja turvasta, mitä saamme toisilta ihmisiltä. Itse en pidä ihmisiä itsenäisinä, vaan haluaisin kutsua meitä olennoiksi, joille itsenäisyys on vain yksi luonteenpiirre, joka muodostuu niistä kokemuksista, joita on läheisten ihmisten kanssa kokenut.

Nykypäivänä monet nuoret ja aikuiset ovat yksin, koska heillä ei ole ollut mahdollisuutta tutustua ihmisiin. Joillakin esteenä voi olla ujous, ja toisille esteenä voi olla muiden ihmisten ennakkoluulot. Monet masentuvat, koska he eivät ole saaneet tukea muilta ihmisiltä ja ovat joutuneet kestämään kaiken yksin. Miten tähän voi vaikuttaa? Ihmiset kuluttavat suuren osan elämästään erilaisissa kouluissa, joissa on koko ajan vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Opettajien kuin myös oppilaiden pitäisi ottaa enemmän yksinäisiä ihmisiä huomioon, vaikka se olisi vaikeaa. Koulussa voisi järjestää erilaisia paritöitä enemmän sekä leikkejä tai muuten vaan tutustumista. Mutta tietenkin yksinolo lähtee ihmisestä itsestään: ketään ei voi pakottaa mihinkään, mutta yrittäminen on myös tärkeää ja siinä ei menetä mitään.

”Ystävä on aurinko, joka lämmittää. Ystävä on sade, joka itkettää. Ystävä on pieni kutitus, joka naurattaa. Ystävä on ukkonen, joka pelottaa. Ystävä on sydän, joka rakastaa. Ystävä on tie, jota haluaa kulkea. Ystävä on se, mitä jokainen tarvitsee.”

Jokaisella on oikeus ystävään.