,

Äkäpussin kesytys

Pohjois-Tapiolan ILME-linja tarjosi vuoden 2010 keväällä Tapiolan Kulttuurikeskuksessa oman versionsa Anna-Leena Härkösen näytelmästä Häräntappoase. Tulos oli yllättävänkin hyvä, ja kun kuulimme seuraavan ILME-sukupolven tarttuvan niinkin suureen haasteeseen kuin William Shakespearen Kuinka äkäpussi kesytetään, olivat odotukset ristiriitaiset mutta innokkaat.

Miljööksi oli vaihtunut Pohjois-Tapiolan lukion auditorio, joten tila oli paljon intensiivisempi, ja välillä esitys tuntui jopa rikkovan perinteisiä  näyttämörajoja yleisön puolelle. Aloitus oli erikoinen mutta hauska, ja näytelmä parani edelleen, kun päästiin ”varsinaiseen” esitykseen. ILMEilijät olivat selvästi panostaneet tunnelmaan ja – mikä tärkeintä – pitivät hauskaa näyttämövalojen loisteessa sekä uskoivat siihen, mitä tekivät. Varsinkin sivuosanesittäjät ponnahtivat selkeästi etualalle ja omaksuivat roolinsa lähes pelottavan hyvin. Sekavuuskaan ei ollut haitaksi, vaan oikeastaan osa näytelmää, kuten nyt Shakespearen teoksissa yleensä. Klassikkonäytelmän sovituskin oli sujuvasti saatu mahtumaan koululaisnäytelmän kehyksiin ja lukion auditorioon.

Shakespearen romanttinen komedia Kuinka äkäpussi kesytetään. Mukana myös nykyajan sketsiveijareita.

Näin koululaisen näkökulmasta hauskaa oli tietenkin nähdä koulutoverit siirrettyinä käytäviltä ja englanninluokista näyttämölle taitavan meikin ja puvustuksen alle  lausumaan Shakespearen kirjoittamia dialogeja.  Aina on hienoa nähdä uusia sukupolvia näyttämässä taitonsa ja tuomassa jotain omaa alalle mille hyvänsä!

Ilmaisutaito ja media -linjan Kuinka äkäpussi kesytetään Pohjois-Tapiolan lukion auditoriossa  ke 4.5.

Ilona Mäkijärvi

 

Yksi vastaus artikkeliin “Äkäpussin kesytys”

  1. Sami avatar

    Äkäpussi oli kyllä hyvä. Lavastukseen, maskeerauksen ja puvustukseen oli nähty myös paljon vaivaa. Siitä Pohjiksen Oskari tälle porukalle.