Lauantaina 10.9. Pohjois-Tapiolan koulussa ja lukiossa vietettiin Pop up -päivää. Päivän ohjelmassa oli muun muassa Roope Salmisen puhe, Salmisen ja Kolinan yhteinen improvisaatioesitys, oppilaiden omia yrityksiä ja erilaisia työpajoja.
Päivänä koulussa vallitsi iloinen ja positiivinen tunnelma, vaikka kaikki olivatkin hieman väsyneitä lauantaikoulupäivästä. Oppilaat olivat valmistelleet omia yrityksiä useita viikkoja, ja paikalla nähtiinkin paljon erilaisia yrityksiä kahviloista erilaisiin herkkukojuihin.
Aamulla kaikki odottivat innolla Roope Salmisen esitystä liikuntasalissa. Salminen kertoi omasta elämästään yläasteelta tähän päivään asti. Puheessa hän kertoi omasta näyttelijänurastaan ja siitä, miten se johti oman yrityksen luontiin. Myös Salmisen yhtiökumppani Sasu Paakkunainen tuli kertomaan meille heidän yrityksensä Kolina-improvisaatioteatterin toiminnasta ja siitä, miten tällaista yritystä hallinnoidaan. Lopuksi näimme vielä loistavaa improteatteria, johon yleisö sai heitellä ideoita.
Ensimmäisessä improvisaatiossa Salminen poistui salista ja Paakkunainen jäi selittämään koulun väelle, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Hän pyysi meitä heittelemään erilaisten tunnettujen elokuvien ja kirjojen nimiä ja valitsi niistä lopuksi kolme elokuvaa, jotka hän esittäisi pantomiimina Salmiselle. Hän myös kertoi meille, että Salmisen pitää laulaa kaikki, mitä hän lavalla tekee. Ja niin Salmisen astuttua lavalle aloitti Paakkunainen pantomiimiesityksensä, ja kaikki nauttivat tästä hauskasta improsta kovasti. Tämän jälkeen esitettiin lisää hauskoja improja, jotka olivat todella hyviä. Oppilaat näyttivät pitävän erityisesti siitä, kun he saivat osallistua esitykseen, eikä esityksen kulku ollut vain esiintyjien päätettävissä.
Roope Salmisen esityksen jälkeen kaikki nälkäiset oppilaat menivät syömään, ja siitä sitten jatkettiin iloisissa tunnelmissa kohti työpajoja. Me kävimme työpajassa, jossa kerrottiin luovasta yrittämisestä: Lauri Laukkanen, joka on myös Pohjiksen entinen opiskelija, kertoi omasta työstään luovalla mainosalalla. Hän näytti myös meille monia hyviä kuvia sekä videoita, joita hän on kuvannut. Mielestämme pajassa parasta oli Laukkasen hyvät vinkit tulevaisuutta ajatellen ja hänen monipuolinen puheensa. Hyvää oli myös se, että hänen oli aika helppoa kertoa esimerkiksi juuri vinkkejä lukiolaisille, koska hän on itsekin aika nuori. Työpajan jälkeen menimme herkuttelemaan yritysten eli herkkukojujen ihanilla tarjoiluilla.
Koulussamme oli myös muita mielenkiintoisia pajoja, joissa emme valitettavasti ehtineet käymään. Näitä olivat esimerkiksi entisten pohjislaisten pajat: Teemu Pesosen ”Nuorena yrittäjänä nopeasti kasvavassa yrityksessä” sekä Annu Maijalan ”Yrittäjyyttä leipätyön ohella”. Koululla oli myös erittäin hyödyllinen mahdollisuus käydä harjoittelemassa työhaastattelutilannetta yhdessä koulumme omien opettajien kanssa. Pajassa sai arvokasta palautetta omasta toiminnastaan tilanteessa.
Haastattelimme päivän jälkeen kahta street dance -pajassa ollutta opiskelijaa, jotka kertoivat, että kyseisessä pajassa ohjaaja näytti tanssikoreografian, jota sitten alettiin harjoittelemaan. Lopuksi koreografia esitettiin aulassa muulle koulun väelle. Opiskelijat ja henkilökunta näyttivät tykkäävän esityksestä paljon. Pajaan osallistuneet kertoivat, että heidän mielestään parasta oli se, että se oli hauska ja erilainen kuin muut pajat.
Lopuksi oli vielä hieman aikaa käydä nauttimassa yritysten antimista. Päivän päätteeksi kotiluokissa oli vielä lyhyt palautekeskustelu päivästä. Saimme kertoa, mielipiteitä päivästä ja tehdä ehdotuksia tuleviin lauantaityöpäiviin.
Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin hyvin suunniteltu ja onnistui hyvin. Oppilaat, opiskelijat ja muu koulun väki näyttivät nauttivan päivästä. Meidän mielestämme päivässä parasta oli Roope Salminen ja Kolinan esitys sekä se, että pajojen tarjonta oli monipuolista. Oli mukava päättää, mitä halusi mennä tekemään ja kuuntelemaan. Toivottavasti tällaisia päiviä tullaan järjestämään lisää!