Tallinna on shoppailijan mekka

Naaapurimaamme Viro sijaitsee suoraan alapuolellamme noin 100 kilometriä etelään. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2011 Viron-matkoja tehtiin Suomesta likimain miljoona. Tämä suuri kävijämäärä johtunee Viron hyvistä shoppailumahdollisuuksista, halvoista hinnoista, mukavista lomakaupungeista ja matkustamisen helppoudesta.

Hyviä shoppailupaikkoja on Virossa  monia. Eniten niitä on kuitenkin oman kokemuksemme mukaan Tallinnassa, jossa sijaitsevat kauppakeskukset Rocca Al Mare, Kristiine Keskus, Viru Keskus sekä Rottermann. Shoppailijat on otettu hyvin huomioon Tallinnassa, sillä satamasta lähtee ilmaisbussi noin tunnin välein kiertäen Rocca Al Maren, Kristiinen ja Virun keskusten kautta takaisin satamaan. Muita kivoja shoppailupaikkoja on muun muassa Pärnussa ja Tartossa. Suomalaiset rakastavat Viron kauppakeskuksia niiden laajan kauppavalikoiman vuoksi, Virossa on nimittäin paljon eri liikkeitä kuin Suomessa. Suosituimpia lienevät espanjalaiset Bershka, Stradivarius, Pull&Bear sekä saksalainen New Yorker.

Rottermann

Rottermann on melko uusi ja moderni kauppapaikka, jossa on hyvät shoppailumahdollisuudet lähinnä nuorille. Rottermann sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä satamasta. Kaupat ovat pienellä alueella eri rakennuksissa, ja siellä sijaitseekin Viron ainoat Bersha, Stradivarius sekä Pull’n’bear. Rottermannissa on usein myös muun muassa konsertteja ja muita kivoja tapahtumia viihdykkeinä.

Rottermann

 

 

 

 

 

 

Viru Keskus

Viru Keskusta pidetään Tallinnan sydämenä. Se sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta. Virussa on myös paljon erilaisia liikkeitä laidasta laitaan sekä nuorille että vanhemmillekin ihmisille.

Kristiine Keskus

Toinen Tallinnassa sijaitseva käymisen arvoinen kauppakeskus on Kristiine. Se käsittää 170 myymälää, joista noin sata on muotiliikkeitä ja parikymmentä hyvää ruokapaikkaa. Loput ovat pikkukauppoja ja kaiken kruunaa 5Dkino-elokuvateatteri.

Rocca Al mare

Tallinnassa sijaitseva valtava 54 000 neliön kauppakeskus Rocca Al mare rakennettiin vuonna 1998, ja uudistettiin 2009. Siellä on jokaiselle varmasti jotakin. Ilmaisbussilla matka satamasta kauppakeskukseen taittuu noin 25 minuutissa.

Rocca Al mare