Suomi eteläkorealaisen silmin

Etelä-Koreasta kotoisin olevan vaihto-oppilaamme Don-uk Kim (Daniel) vaihto-oppilasvuosi on lopuillaan.  18-vuotias Kim  päätti tulla Suomeen vuodeksi, koska tiesi Suomessa olevan hyvät opiskelumahdollisuudet.

Ellen Nylund Pohjois-Tapiolan lukion ensimmäiseltä luokalta haastatteli Kimiä Tapiolan Aschan-kahvilassa lauantaina 12.5.2012.

1. Mitä tulet ikävöimään Suomesta eniten?

Daniel Kim on ollut hyvin innoissaan vaihto-oppilasvuodestaan. Hän ikävöi kotimaataan, mutta  tulee ikävöimään myös Suomea.

– Leipää, jota isäntäperheeni äiti leipoo.

2. Entä mitä et tule ikävöimään?

– Keskitalven pimeyttä.

3. Mitä odotuksia sinulla oli Suomesta, ennen kuin tulit tänne?

– Odotin ihanaa luokkaa koulussa, jossa olisi kirkas ja aktiivinen ilmapiiri, ja odotin myös spesiaaliruokia ja niiden maistamista.

4. Mikä on ollut paras kokemuksesi vaihto-oppilasvuodessasi?

– Juhlat, jotka järjestettiin perjantai-iltana. Siellä olivat kaikki koulukaverini, ja saimme viettää yhdessä hyvän illan.

5. Saitko paljon uusia ystäviä?

– Minun oli vaikea tutustua uusiin ihmisiin, koska ajattelin suomalaisten olevan ujoja ja vaikeasti lähestyttäviä. Nykyään minulla on kavereita, joita tapaan kouluajan ulkopuolella ja minusta on luontevaa olla heidän kanssaan. Sain myös vaihto-oppilasvuoteni aikana paljon kansainvälisiä ystäviä muun muassa Saksasta.

6. Kuka on paras opettaja Pohjois-Tapiolan koulussa?

– En halua nimetä ketään ”parhaaksi opettajaksi”, mutta lempiopettajani on Matti Heikkinen, koska pidän hänen tavastaan puhua englantia ja opettaa.

7. Mitkä ovat harrastuksesi Suomessa ja kotimaassasi Koreassa?

– Soitan mielelläni pianoa, koska isäntäperheeni tykkää kuunnella, kun soitan. Olen myös ollut kansainvälisen kirkkon pianistina.

Kim ja Ellen keskustelemassa.