, , ,

Tuhoavatko kauneusleikkaukset ihmisen persoonan?

Plastiikkakirurgia voi olla monelle pelastus. Esimerkiksi onnettomuuksissa tapahtuneita vammoja tai kehon epämuodostumia on mahdollista korjata. Milloin tämä menee kuitenkin yli? Yhä useampi terve ja ulkonäöltään normaali muokkaa kehoaan, silloin puhutaan kauneusleikkauksista. Mielestäni nämä kyseiset leikkaukset kuvastavat henkilön heikkoa itsetuntoa.

Jokaisella meillä on omat kauneusihanteemme, mutta onko niiden täydellinen kopioiminen todella sen arvoista? Terveysriskien lisäksi kauneusleikkauksien lopputulokset voivat näyttää oudolta. Liian isot huulet tai huomattavasti kiristetyt kasvot näyttävät luonnottomilta. En ole oikeutettu tuomitsemaan, jos joku pitää sitä kauniina, mutta itse en kauneusleikkauksia kannata.

Tuhottomasti aikaa ja rahaa syövät leikkaukset ja pistokset piilottavat alleen ihmisen todellisen persoonan. Mielestäni omaa kehoaan täytyy osata kunnioittaa,  ja jos siihen ei ole tyytyväinen, plastiikkakirurgian ei kuuluisi olla ensimmäinen vastaus.

Lapset ja nuoret törmäävät mediassa jatkuvasti esikuviin, jotka ovat todellisuudessa täysin epäaitoja. Valtava määrä itsetuntopaineita ja epävarmuus omasta ulkonäöstä ovat  nuorille arkipäivää. Monilla on vääristynyt kuva siitä,  miltä ihmisen kuuluisi näyttää. Tämä aiheuttaa jatkuvia paineta ja itsensä hyväksyminen ja oman identiteetin löytäminen voi olla entistä vaikeampaa.

Voiko mihinkään enää luottaa? Onko niin sanottu kauneus pelkkää huijausta? Sen sijaan että korjauttaa liian suuren nenänsä, hankkii kehoonsa implantteja tai leikkelee kasvonsa uuteen malliin, ihmisten tulisi oppia rakastamaan itseään. En usko kenenkään tarvitsevan leikkauksia siihen, että voisi tuntea itsensä kauniiksi ja hyväksytyksi.

Yksi vastaus artikkeliin “Tuhoavatko kauneusleikkaukset ihmisen persoonan?”

  1. Toni avatar
    Toni

    Puhut asiaa!