Suomen hauskin tavis

 

Torstaina 19.1.2017 suuntasimme puheviestinnän kurssimme kanssa kohti Pasilaa. Menimme studioyleisöksi seuraamaan uuden viihdeohjelman, Suomen hauskin tavis, kuvauksia.

Elina Kotosen juontamassa ohjelmassa kilpailijan, eli tavallisen ihmisen, tarkoituksena on saada tuomarit, Riku Nieminen ja Krisse Salminen, nauramaan tai edes hymyilemään minuutissa. Jos näin tapahtuu, kilpailija pääsee halutessaan seuraavalle minuutille. Epäonnistuessaan naurattamisessa, menettää kilpailija kaikki siihen mennessä ansaitsemansa rahat.

Tämä oli meidän ensimmäinen kertamme studioyleisönä, ja kokemus oli mielenkiintoinen. Oli hienoa nähdä, miten kaikki tapahtuu ohjelman kulisseissa. Ohjelmaa oli viihdyttävää ja hauskaa katsoa, sillä vaikka itse kilpailija ei olisi ollutkaan niin hupaisa, oli kuvauksissa mukavan rento tunnelma. Tuomareiden kannustavat ja humoristiset kommentit saivat kaikki hyvälle tuulelle.

Ohjelman kuvausten päätyttyä lähdimme Riku Niemisen perään opettajamme kannustamana, koska meille oli herännyt muutamia kysymyksiä. Riku oli ihana ja vastasi mielellään!

Kysyimme muun muassa, ovatko hänen mielestään jotkut ihmiset luonnostaan hauskempia kuin toiset. Hän vastasi, että joillakin ihmisillä voi olla tarve löytää hauskuutta kaikesta mahdollisesta tai ylipäätään olla hauskempia. Hänen mukaansa esimerkiksi Jim Careylla oli niin rankka lapsuus, että hän yritti huumorin avulla parantaa välejä vanhempiinsa.

Kysyimme myös,  onko hänellä hyvä ”pokka” töiden ulkopuolella. Hän sanoi, että kyllä hänellä on, vaikka hän kokeekin löytävänsä kaikesta edes pientä huumorin aihetta. ”Jos kaveri kaatuu, niin nauran kyllä ensin ja kysyn vasta sitten, että onko kaikki hyvin”, Riku naureskeli.

Toimiessaan tuomarina ohjelmassa, pokan pitäminen käy hänellä vaikeaksi, sillä on absurdia istua ja katsoa vierasta ihmistä silmiin, samalla kun häntä yritetään väkisin naurattaa. Siltä osin Riku siis kokee työnsä mukavan haastavaksi.

Kaiken kaikkiaan vierailu oli hyvin silmiä avartava, sillä se sai meidät ymmärtämään, kuinka haastavaa toisen väkisin naurattaminen lyhyessä ajassa on ja kuinka ohjelma studioyleisöstä käsin eroaa vahvasti valmiista tuotoksesta ja mitä tapahtuu mainoskatkolla tai kameroiden sammuttua.

Viivi Peltola & Saika Halén