Sirpa Pietikäinen vierailulla koulussamme

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen piti koulumme opiskelijoille noin puolen tunnin luennon kestävästä kehityksestä maanantaina 24.3. Hän lähestyi aihetta puhumalla esimerkiksi planeettamme rajoista ja siitä, mitkä asiat kuluttavat luontoamme. Hän painotti myös turvallista elinympäristöä, kulutuksen vähentämistä, resurssitehokkuutta ja tavaroiden uudelleen käyttämistä, kierrättämistä. Lisäksi Pietikäinen sivusi hieman kunnallispolitiikkaa.

Pietikäinen herätti kuulijoiden mielenkiinnon esittämällä kysymyksiä ja havainnollistamalla puhettaan esimerkein. Hän muun muassa kyseli yleisöltä, kuinka moni käyttää vielä kynää ja paperia nykytekniikan rinnalla. Kun Pietikäinen tiedusteli, onko kenelläkään kymmenen vuotta vanha puhelin käytössä, harva nosti kätensä. Kysymyksillään Pietikäinen halusi todistaa, että haalimme loputtomasti uutta tavaraa käyttöömme, vaikka emme luovu vanhasta.

Pietikäisellä on vahva koulutustausta ja pitkä ura politiikassa. Koulutukseltaan Hämeenlinnan Yhteiskoulun lukiosta valmistunut Pietikäinen on kauppatieteiden maisteri. Euroopan parlamentissa Pietikäinen pyrkii internetsivujensa mukaan edistämään erityisesti inhimillisempää, globaalimpaa ja ekologisempaa Eurooppaa. Hänen kiinostuksensa ekologiaan huomaa siitä, että hän on voittanut neljä erilaista ympäristöpalkintoa. Hän on myös entinen ympäristöministeri.

Pietikäinen

Kuva: Julia Helle