Sinne sun tänne: Malmö

Alkaako Suomen harmaa arkipäivä pikkuhiljaa tökkiä? Siis, pakkaa reppusi ja lähde maailmalle. Mutta minne tavallinen lukiolainen oikeasti haluaa matkustaa? Tai mihin matkakohteeseen rahat riittävät ja missä on turvallisinta oleskella? Rannalle vai kaupunkiin? Historiaa vai shoppailua? Mikä on ekologisin tapa matkustaa? Nuoren sydän halajaa maailmalle, aina ei vain tiedä, minne haluaisi lähteä. Tämä palsta kertoo sinulle matkakohteista, jotka eivät aivan heti tule mieleen reissua suunniteltaessa.

OSA 1: MALMÖ, RUOTSI

Lilla Torget

Ruotsinlaiva kulkee Helsingin ja Tukholman väliä lakkaamatta. Naapurimaamme matkailuanti ei kuitenkaan rajoitu pelkästään pääkaupunkiin, sillä Malmön kaupunki Skånessa Etelä-Ruotsissa tarjoaa nuorellekin ihanteellisen matkailuympäristön. Malmö tarjoaa historiallisten nähtävyyksiensä lisäksi mahtavat shoppailumahdollisuudet ja yli kahden kilometrin pituisen rannan Ribegsborgin, jota usein kutsutaan Ruotsin Copacabanaksi.

Malmön shoppailukeskus sijaitsee Lilla Torgetilla, josta on suurten ruotsalaisten kauppaketjujen lisäksi myös pienten yrittäjien uniikkeja liikkeitä. Ekologisuutta haluavalle konseptimyymälä Uma Bazaar (Per Weijersgatan) tarjoaa ekologisesti tuotettuja huipputyylikkäitä vaatteita miehille ja naisille. Herkkuisuita ei myöskään jätetä huomioimatta, sillä Malmön ydinkeskustassa sijaitsee jopa 300 erilaista ravintolaa ja kahvilaa. Möllevångstorgetia ympäröi kansainvälisen ruokakulttuurin keskittymä, joka ei jätä ketään nälkäiseksi. Myös Malmön omia erikoisuuksia, muun muassa ankeriasta, tarjotaan monessa ravintolassa.

Yöpyminen Malmössä kannattaa järjestää hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseviin Bed&Breakfast-majataloihin, jotka tarjoavat huoneen ja aamiaistarjoilun kohtuuhintaan. Yöpymällä tällaisessa paikassa tuet myös ruotsalaisia pienyrittäjiä kansainvälisten hotelliketjujen sijaan. Välimatkat keskustaan taittaa helposti vaikkapa polkupyörällä. Norwegian Airlines tarjoaa yhdensuuntaista lentoa Tukholmaan hintaan 30,60€, ja Tukholmasta Malmöön pääse suoraan junalla hintaan 759 SVK. Helppoa ja halpaa, eikö? Vihdoinkin siitä pakkoruotsista on oikeasti hyötyä.

(Lähteet: www.visitsweden.com , www.norwegian.com , www.sj.se , kuva: http://farm3.static.flickr.com/2778/4225172306_8482614749.jpg)