,

Selfien suosio kasvaa

WP_20140314_012

Selfie on tuttu sana kaikille sosiaalista mediaa käyttäville aikuisille ja nuorille. Tutuimmat paikat joista löytää paljon selfie-kuvia ovat Instagram ja Twitter.  Selvyyden vuoksi selfie tarkoittaa itsestään otettua kuvaa, joka on jaettu sosiaalisessa mediassa. Selfie on lyhennetty omaa kuvaa tarkoittavasta selfportrait-sanasta. Selfie valittiin maailman laajuisesti vuoden 2013 sanaksi.

Twitterissä jaetuin selfie on koomikko Ellen DeGeneresin Oscar-gaalassa ottama kuva, jossa esiintyy hänen lisäkseen Bradley Cooper, Peter ja Lupita Nyongo, Angelin Jolie, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey, Meryl Streep, Julia Roberts, Channing Tatum ja Jared Leto.

Suomalaisetkin ottavat paljon selfie-kuvia

Time-lehti mittasi missä kaupungeissa otetaan eniten selfie sanalla merkittyjä kuvia. Suomessa vain Helsinki pääsi listan sijalle 24 ohittaen Tukholman. Instagramissa Helsinki on merkitty yli 700 000 kuvaan kun taas Suomi on  merkitty englanniksi yli kahteen miljoonaan kuvaan. Suomessa tykätyimpiä selfie-kuvia ottavat muun muuassa Instagram-julkkikseksi noussut Benjamin Peltonen, räppäri Cheek, pop-sentaatiot Robin ja Isac Elliot sekä Salil eka Salili vika-hitin esittänyt Musta Barbaari. Heillä kaikilla on yli 60 000 seuraajaa Instagramissa. On huhuttu, että heillä on suurimmaksi osaksi naispuolisisa seuraajia. Tähdet löytää Instagramissa nimillä @benjaminpeltonen, @cheekofficial, @robinpackalen, @isacelliot ja @mustabarbaari.

Vinkkejä hyvän selfien ottamiseen

Hyvä selfie on sellainen, joka korostaa parhaita puoliasi. Muutamilla sovelluksilla kuten Perfect365:lla, Pixtr:lla ja Facetunella voi muokata ja korjailla omia kuvia. Paras neuvo selfien ottamiseen on se, että ottaa tarpeeksi monta kuvaa, joista sitten valitsee parhaimman. Mallia voi katsoa Instagramissa ja Twitterissä Rihannalta ja Kim Kardashianilta.