,

Reppujen vallankumous

Ensin tulivat Fjallravenin Kånkenit muotiin. Ne ovat olleet partiolaisilla käytössä jo kauan, mutta muotijuttu niistä tuli pari vuotta sitten. Koulussa kävellessäni niitä näkee aina enemmän kuin yhden. Värivalikoimaahan Fjallravenin repuissa riittää kuin sateenkaaressa. Repuissa on ylipäätäänkin paljon valinnanvaraa: on nahkareppuja, kangasreppuja ja muita muodikkaita reppuja. Reppujen käytöstä on tullut kova hitti ja ne ovat myös käytännöllisiä.

– Kun olkahihnat ovat molemmilla hartioilla, niin repun taakka tasoittuu molemmille puolille toisin kuin laukun kanssa. Laukun kanssa selkä ja hartiat kipeytyvät todella helposti, sanoo Mirka Uunimäki Pohjois-Tapiolan lukiosta. – Reppua helpompi kantaa kuin laukkua, varsinkin jos on raskas taakka. Helposti silloin laukun kanssa pitkän matkan jälkeen toinen puoli hartioista ja selästä kipeytyy, mikä voi aiheuttaa särkyä ja jopa päänsärkyä. Reppu tasoittaa painopisteensä keskelle niin, että hartiat saavat molemmat saman verran kannettavaa. Nahkareput ovat siitä hyviä, että ne eivät mene helposti rikki ja kestävät jopa vuosia. Ne sopivat pitkäänkin reissuun tai pelkästään koulukäyttöön.

”Reppu luo minulle rennon tyylin”

Haastattelin reppujen käytöstä myös Minny Meriläistä ja Nelli Lempiäistä. – Reput ovat käteviä, niihin saa mahtumaan tavarat helposti, eikä niitä ole tuskallista kantaa. Reppuja on myös helpompi kantaa mukana. Ne eivät tuota niska- tai selkäkipuja. Kun käyttää reppua, niin tulee tyylikkäämpi ja rennompi olo. Reppu luo minulle rennon tyylin. Käsilaukku tuo minulle aika hienostelevan olon. Repun kanssa molemmat kädet saavat olla vapaana tekemään muita juttuja. Reppu on selkeä ja repun kanssa voi yhdistellä monenlaisia vaatteita, tytöt toteavat.

Reppuja on nykyään niin monenlaisia, että jokainen varmasti löytää omanlaisensa. ,Nykyään reppuja voi ostaa melkein jokaisesta vaatekaupasta. Persoonallinen reppu on hieno ykstyiskohta missä tahansa asuyhdistelmässä.  Se toimii asusteena, kantovälineenä sekä muutenkin pysyy hyvin mukana selässä. Reppu toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Tässä pari kuvaa onnellisista reppujen omistajista sekä tyylikkäistä repuista.

öööööööööö
Kuvassa esiintyy käytännöllinen ja muodikas nahkareppu. Omistajana toimii Mirka Uunimäki.
öö
Tässä kuvassa on tyylikäs ja yksinkertainen kangasreppu, joka sisältää hyvät ja vakaat olkainhihnat. Omístajana toimii Nelli Lempiäinen.
ööööööööööööööööööö
Tässä on kaunis kangasreppu johon on hyvin yhdistetty nahka olkainhihnat. Omistajana toimii Helmi Luukka.
öööööööööööööö
Tässä on kauniilla printillä väritetty kukkainen kangasreppu joka on suloisesti koristeltu nahkahihnoilla. Omistajana toimii Sonja Rima.
ööööööööööööööööö
Tässä esiintyy muotivillitys Kånken joka omistaa pirteän keltaisen sävyn. Omistajana toimii Minny Meriläinen.