,

Red Riding Hood: uusi Twilight-jäljitelmä?

Paljon mainostettu Red Riding Hood ei oikein vakuuttanutkaan suuren esillä olon jälkeen. Elokuva oli kokonaisuudessaan huolimattomasti tehty, ja se matki turhan paljon Twilight-elokuvia, mutta kyllä siitä voi jotain positiivisiakin puolia löytää.

Amanda Seyfrid


Uutuuselokuva Red Riding Hood oli aikamoinen pettymys. Se on kertomus Valerie ( Amanda Seyfrid ) -nimisestä tytöstä, jonka kylää vainoaa ihmissusi. Samalla Valerie joutuu valitsemaan kahden miehen, kunnollisen aviomiehen ja rakkauden välillä.

Elokuvan ohjaaja on sama kuin Twilight-elokuvissa, ja se näkyi. Elokuva oli tehty samalla tyylillä, mikä ei ollut positiivinen asia. Tarinan ideakin on  samantapainen fantasiahahmoilla höystettynä: elokuva kertoo nuoresta tytöstä, joka yrittää epätoivoisesti tehdä päätöstä rakkauden suhteen. Käsikirjoitus, kohtaukset ja tunnelma ovat samankaltaisia, ainostaan huonompia ja tuntuivat jo käytetyiltä. Leikkaus vaikutti jotenkin töksähtelevältä. Myös jatkuva ajatusääni, joka myös Twilighteissa esiintyy, oli jotenkin epäonnistunut. Ohjaaja on selvästi rakastunut tähän ideaan, mutta liikaa käytettynä se ei vakuuta.

Oli elokuvassa joitain hyviäkin puolia. Loppuratkaisu oli yllättävä ja ainakin sai nauraa. Jotkut vakavat kohtaukset tuntuivat niin eeppisiltä, että niitä ei vain pystynyt katsomaan totisella naamalla. Ja kun repliikitkin kuulostivat siltä, kuin olisivat suoraan Twilightista, ei se ollut enää ärsyttävää vaan hauskaa.

Jos pitää tämän tyyppisistä romanttisista fantasialeffoista, voi elokuva olla ihan viihdyttävää katsottavaa. Vaikka käsikirjoitus, ohjaus ja leikkaus eivät oikein vakuuuttaneetkaan, olivat roolisuoritukset joissain määrin onnistuneita. Ainakaan ne eivät ärsyttäneet elokuvan aikana, ja olivat Shiloh Fernandes ja Max Irons ihan sympaatisia Valerien piirittäjinä.

Elokuvan nimi Red Riding Hood ja satu, johon se viittaa, eivät paljon tulleet esille elokuvassa. En edes oikein ymmärrä, miksi tämä satu oli haluttu liittää elokuvaan. Itse en olisi näin legendaarista satua tuonut valkokankaalle  viimeistelemättömänä ja hutaisten tehtynä.