,

Pohjis Shanghaissa 2016

Shanghai No. 8 Senior High School
Shanghai No. 8 Senior High School

image

Day 1
Saavuimme Kiinaan, Shanghaihin. Olemme olleet täällä kokonaisen vuorokauden. Olemme nähneet ja kokeneet kaikkea mahdollista. Järkytyimme siitä, kuinka normaali Shanghai on – kuin New York kiinan tekstityksellä. Ensimmäinen ruokailumme oli kissaravintolassa, jossa oli kolme kissaa häkissä. Melkein kaikki tilasivat pastaa paitsi ne, jotka löysivät erikoislistan. Pasta oli hyvää eikä lainkaan epäilyttävää. Kaksi meistä tilasivat mehua, muut joivat Suomesta tuotua vettä.

33 tunnin ja lounaan jälkeen pääsimme kävelemään People Squarella ja tutustumaan Shan ghain ostosmahdollisuuksiin Nanging roadilla. Saimme 45 minuuttia aikaa kierrellä vapaasti. Tytöt yllättäen menivät shoppailemaan vaatteita ja kauneudenhoitotuotteita. Pojat tapansa mukaan kävivät KFC:ssä.

Hotellihuoneen saatuamme noin kello 15 menimme lepäämään ja kahden tunnin päästä lähdimme etsimään suurempaa ateriaa syötäväksi. Kahta lukuun ottamatta kaikki olivat ajoissa aulassa valmiina lähtöön. Suuntasimme trendikkäällä Xintiandin alueelle. Ravintola, jossa muutaman tunnin etsimisen jälkeen saimme pöydän seurueellemme, oli hieno ja neljännessä kerroksessa ravintolaa. Ruoka oli mainiota ja tee virtasi, välillä jopa pöydällekin.

Hotelliin saapuessamme vierailimme lähikaupassa ja osa meistä osti ruokaa ja juotavaa. Oli kivaa. Uni maistui monen tunnin valvomisen jälkeen ja suihku kelpasi koko hikiselle seurueellemme.

Ystävällisin terveisin Shanghaista,
Assi ja Hetu

Päivä 2
Menimme Shanghai no.8 senior high schooliin. Koulu on yksi Shanghain parhaista lukioista. Oli mielenkiintoista tutustua erilaisiin tiloihin ja koulujärjestelmään. Koulu on aidattu ja portilla on  vartijat. Piha on hyvin suuri ja puistomainen. Koulun sisällä on oma museo koulun historiasta, neljä erillistä rakennusta ja suuri urheilutila. Opiskelijoita on noin 800. Elektroniikkalaitteita ei opetuksen yhteydessä kovinkaan paljon hyödynnetä.

Sovimme ystävyyskoulumme kanssa yhteisestä sääasemaprojektista, joka alkaa lähiviikkoina. Kaikki asiasta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Kirsiin.

Kiinnitimme paljon huomiota vessoihin, joissa oli vain reikä lattiassa. Ruokana oli riisiä, kahta eri lihaa, kahta eri kasvisruokaa, omena ja keitto. Yleensä aterioilla ei tarjoilla muuta juotavaa kuin teetä. Kun opiskelijat vastasivat opettajalle, he nousivat seisomaan ja saivat istua vasta, kun saivat luvan. Annoimme tuliaisiksi lakuja, mutta suurin osa ei tykännyt niistä.