Pohjis Shanghaissa 2016

 

Day 5 Torstai
Torstaina suuntasimme tiede- ja tekniikkamuseoon. Museossa kävimme katsomassa 4D elokuvaa, joka kertoi Jurakauden merestä. Elokuva oli todennäköisesti tarkoitettu vähän nuoremmille kiinalaisille lapsille, koska se oli piirretty ja muistutti Nemoa etsimässä -elokuvaa. Tekstityksiä ei tietenkään ollut, vaan nautimme tämän elokuvakokemuksen täysin kiinaksi. Jatkoimme kiertelyä ympäri museota, mutta valitettavasti silmiimme pistivät pelkästään satojen alakouluikäisten massa. Emme oikein päässeet nauttimaan kokemuksesta, sillä kyseiset lapset kokivat meidät kiinnostavammiksi kuin itse museon ja ottivat meistä muistoksi kuvia.
Museon jälkeen siirryimme kohti Shanghain akvaariota, mutta pääsylippujen suuren hinnan vuoksi suuri osa meistä suuntasi kauppakeskukseen. Valitettavasti kauppakeskuksestakaan emme löytäneet paljoa ostettavaa, mutta akvaariovierilijoiden saapuessa menimme ostamaan suureen supermarkettiin ruokaa ja tuliaisia. Illalla lähdimme kohti kävelykatu Bundia, jossa otimme kuvia maisemasta ja olimme kuvattavina. Bundista kävelimme läheisen hostellin ravintolaan, jossa söimme kolmen euron nuudeliateriat, jotka olivat todella maittavia.
Torstai-illalla hotellille saapuessamme tytöt kävivät vielä hotellin vieressä olevassa kahvila-ravintolassa nauttimassa vohveliannokset.

Day 6 Perjantai
Perjantaina menimme Shanghain luonnontieteelliseen museoon, jossa näimme fossiileja, luontoa, erilaisia eliöitä ja täytettyjä eläimiä. Museon jälkeen menimme buddhalaiselle temppelille. Temppelissä pystyi saamaan hyvää onnea suorittamalla rituaaleja. Temppelin jälkeen vuorossa oli viimeiset shoppailut ja sen jälkeen pakkaamista hotellilla. Viimeiselle illalle meille oli kuitenkin varattu pöytä kiinalaisesta kasvisravintolasta. Siellä söimme perinteiseen kiinalaiseen tapaan, jossa tilataan monta erilaista ruokaa keskelle pöytää, josta kaikki saivat ottaa kaikkea.