, ,

”Pohjiksessa kaikki aina kannustivat!”

Tuottaja, mainosvalokuvaaja, bioanalyytikko, kauppatieteilijä, maailmanmestari, kadetti, yrittäjä, radiotoimittaja, humanisti ja oikeustieteilijä muiden muassa vierailivat Pohjiksessa keskiviikkona, kun lukiolaiset saivat tutustua opintomahdollisuuksiin jatko-opintopäivässä.Pohjiksen jatko-opintopäivä

Perinteisen koulupäivän sijaan oppitunnit korvattiin luennolla opiskelutekniikasta ja esittelyillä eri aloista. Toista kertaa järjestetyssä jatko-opintopäivässä kolmisenkymmentä entistä pohjislaista kertoi opinnoistaan ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa, ammattiopistoissa Suomessa ja ulkomailla sekä työelämän haasteista muun muuassa yrittäjän ja freelancerin näkökulmista.

P1100160
Valokuvaaja/elokuvaohjaaja Lauri Laukkanen ja mediatuotannon opiskelija Heidi Bergstöm

Lukiolaiset saivat valita muutaman esittelyn omien kiinnostustensa mukaan. Luokissa esittelijät kertoivat oman alan etsimisestä, alalle hakeutumisesta, opiskelusta, kesätöistä ja työmahdollisuuksista. Lukiolaiset kyselivät paljon esimerkiksi opiskelujen etenemisestä ja rohkeudesta kokeilla eri aloja.

P1100184
Välivuodesta Voionmaan opistossa

Esittelyjen jälkeen entisille opiskelijoille esitettiin nykyisten pohjislaisten kysymyksiä paneelikeskustelussa. Lukiolaiset saivat paljon ohjeita:

  • ”Pitäkää silmät auki!”
  • ”Älkää lintsatko!”
  • ”Ottakaa kaikki irti oppitunneista!”
  • ”Pitäkää yllä suhteita, älkää polttako siltoja!”

Lukiomuistoissa korostui ajatus kannustavasta ilmapiiristä, johon kaikki voisivat myös yhdessä osallistua ottamalla kaikki mukaan tekemiseen niin koulussa kuin vapaa-ajalla: ”Paras koulussa on monesti hyödyllisin tuttava työelämässä.”

P1100163
Oikeustieteen esittelyä

P1100168

P1100178

P1100172
Kaupalliset alat kiinnostivat monia.
P1100176
Kaupallisten alojen esittelijöitä

Päivän päättyi Niklas Harkin esitykseen ”Kylmä kauppislainen vs. Pohjiksen poika”. Hän kertoi kymmenen tarinaa muun muassa matkastaan Pohjiksesta Ouluun lukemaan kauppatieteitä, vaihtovuodesta Kiinassa, mobiililompakko Pivon keksimisestä ja kielitaidon hankkimisesta Saksassa. Harki kehotti lukiolaisia hyppäämään rohkeasti epämukavuusalueelleen, uskomaan yhdessä tekemiseen ja hankkimaan kielitaitoa matkustelemalla. ”Pohjiksessa ei painosteta panostamaan”, hän kertoi koulumuistoistaan, ”ja parasta oli yrittäjyyskurssin ja historian tuntien lisäksi kavereiden kanssa aikuiseksi kasvaminen.”

P1100206

pohjiksen jatko-opintopäivä