Pohjiksen jatko-opintopäivä palaa jälleen

Viime vuonna suosiota kerännyt jatko-opintopäivä palaa jälleen. Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen kerää jälleen sekä Pohjiksen uudet että vanhat opiskelijat yhteen käsittelemään jatko-opintoja Suomessa ja ulkomailla 4. toukokuuta. Pohjislaiset pääsevät kuuntelemaan luentoja itse valitsemistaan koulutusaloista.

Tämän vuoden jatko-opintopäivästä tulee laajempi, esittelyjä ja vaihtoehtoja on aikaisempaa enemmän. Suomalaisten yliopistojen sekä ammattikorkeakoulujen lisäksi opiskelijoita tulee puhumaan muun muassa Kööpenhaminan ja Tallinnan yliopistoista ja kokemuksistaan ulkomailla opiskelusta. Esittelyjä on perinteisesti muun muassa humanistisilta, teknillisiltä sekä luovilta aloilta. Harvinaisempia aloja edustaa kadetti Onni Rantanen Maanpuolustuskorkeakoulusta. Pohjis on vuosien varrella korostanut yrittäjyyttä, joten opiskelijat pääsevät tutustumaan myös nykyisiin yrittäjiin.

Idea päivään tuli Matti Iivanaiselta: “Koulussamme on historiaa vanhojen oppilaiden vierailuista. Sain viime vuoden huhtikuussa idean kerätä nämä vierailut yhteen päivään ja luoda siitä tapahtuman.” Päivään tiivistyy myös ajatus “pohjislainen auttaa aina pohjislaista”, mistä Iivanainen on erityisen ylpeä. “Koulussamme on aina ollut hyvä ja opiskelijoita auttava henki”, toteaa opinto-ohjaajamme.