,

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä

Jack Sparrow ja Angelica

Pirates of the Caribbean -elokuvasarja saa jatkoa neljännellä osalla Vierailla vesillä, joka on elokuvissa nyt myös 3D:nä.

Pirates of the Caribbean -elokuvasarja kertoo merirosvokapteenin Jack Sparrow’n (Johnny Depp) seikkailuista. Kolmessa ensimmäisessä elokuvassa pääosissa olivat myös Elizabeth Turner (Keira Knightley) ja Will Turner (Orlandlo Bloom), mutta he eivät ole enää neljännessä osassa. Heidän tilaltaan elokuvaan tulee uusia näyttelijöitä, kuten Mustaparta (Ian McShane) ja Mustaparran tytär Angelica (Penélope Cruz). Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä -elokuvassa Jack tapaa Lontoossa entisen rakkautensa Angelican, joka juonii Jackin Mustaparran laivastoon etsimään Nuoruuden lähdettä. Lähdettä etsivät myös espanjalaiset kuninkaalliset ja aikaisemmista elokuvista tuttu Jack Sparrow’n vihollinen, kapteeni Barbossa. Elokuvassa nähdään myös kauniita, mutta petollisia merenneitoja ja zombeja.

Matka Nuoruuden lähdettä etsimään on seikkailu, johon mahtuu mukaan paljon huumoria, toimintaa, seikkailua ja kourallisen verran romantiikkaakin.

Harva elokuvasarja pystyy säilyttämään katsojien mielenkiinnon yllä myös jatko-osissa. Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä on kuitenkin onnistunut tästä tehtävästä erinomaisesti, vaikka elokuvan kaksi päähenkilöä jäivät elokuvasta pois. Uusien hahmojen myötä elokuvaan tuli vaihtelua. Juoni on aikaisempia selkeämpi ja elokuvan pääpaino pysyy juonessa.

Elokuva 3D:nä katsottuna ei eronnut juurikaan normaalista elokuvasta, eikä tuonut elokuvalle lisäarvoa. Elokuva olisi luultavasti ollut samantasoinen 2D:nä esitettynä. Elokuva ei tarjoa yhtä paljon taisteluita kuin aikaisemmat elokuvat, mikä on mielestäni ainoastaan positiivinen asia. Elokuvaan on aiemmista osista poiketen saatu mukaan myös muutama romanssi, kauniita seireenimäisiä merenneitoja ja kauniit maisemat, joista on kuitenkin pienenä miinuksena mainittava, että osa sademetsäkohtauksista oli selvästi tehty studiossa.

Elokuva kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos on pitänyt Pirates of the Caribbean -sarjasta, sillä elokuva on parempi kuin aikasemmat elokuvat. Vierailla vesillä tarjoaa viihdyttävän reilun kaksituntisen vanhanaikaisen merirosvoseikkailun parissa, joka sopii kaikenikäsille katsojille.

Arvosteluasteikolta 1-5 antaisimme elokuvalle arvosanaksi  4-.

Sanni Ahokas ja Marjaana Hyttinen

Yksi vastaus artikkeliin “Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä”

  1. terttu sorjonen avatar

    Miellyttävä kuva artikkelissasi