Pilkkua tekemässä

Olemme nyt työstäneet verkkolehteämme kokonaisen jakson ajan. Tämä oli ensimmäinen Journalismi-kurssi, joka järjestettiin Pohjois-Tapiolan lukiossa, enkä usko, että se jää viimeiseksi. Toimimme tienraivaajina: vaikka kurssin sisältö olikin valmiiksi suunniteltu, alkoi se muodostua ja hahmottua enemmän kurssin edetessä.

Itse lähdin kurssille mukaan ihan puhtaasta mielenkiinnosta journalistin uraa kohtaan, samoin kuin moni muukin verkkolehtiporukastamme. Uskon myös, että kurssi on hyödyttänyt jokaista meistä. Toisaalta, työmme tuloksethan puhuvat puolestaan, ja niitähän verkkolehtemme sivut alkavat olla pullollaan!

Alussa ideoimme juttujen aiheita, aikataulua sekä kävimme läpi vähän teoriaa juttujen tekemisestä. Valitsimme myös päätoimittajat, jotka siis ovat nyt Julia Hakkarainen sekä minä. Aluksi päätoimittajia piti olla vain yksi, mutta mielestäni kahden valitseminen oli oikein hyvä: näin saatiin vähän lisää näkökantaa juttuihin sekä kaksi oikolukijaa opettajamme Mia Kohin lisäksi.

Pitkin jaksoa aiheet vaihtuivat sekä uusia ideoita tuli ja meni; pikkuhiljaa kokonaisuus alkoi hahmottua. Tietenkin useat ajankohtaiset aiheet nousivat näkyville myös meidän lehdessämme. Näihin lukeutuvat muun muassa Suomen lätkän maailmanmestaruus sekä nopeaa vauhtia lähestyvä kesä. Pyrimme kuitenkin pitämään aiheet monipuolisina sekä kiintoisina, ja aiheita haettiin omasta ympäristöstämme sen sijaan, että verkkolehtemme olisi suora kopio aikakauslehdistä.

Lehteä tehdessä sekä muiden juttuja lukiessa alkoi selvästi huomata, mitkä toimittajiemme kiinnostuksen kohteet sekä sopivin juttutyyppi kullekin oli. Pyrimme kuitenkin siihen, että jokainen astuisi myös vähän oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, ja tällä tavalla myös kehittyisi kirjoittamisessa askeleen tai parikin eteenpäin.

Suuret kiitokset koko verkkolehtiporukallemme sekä opettajallemme Mia Kohille tästä kurssista! Kiitokset myös lukijoillemme.

Hyvää kesälomaa – sitä ollaan odotettukin!

Yksi vastaus artikkeliin “Pilkkua tekemässä”

  1. terttu sorjonen avatar

    Toivotan kaunista kesää kaikille.