Onnea syksyn ylioppilaat ja 99-vuotias Suomi!

Pohjiksen syksyn ylioppilaat
Pohjiksen syksyn ylioppilaat (kuva: Mari Juvani)

Koulumme juhli perinteisesti ylioppilas- ja itsenäisyysjuhlaa 3.12.2016. Tänä syksynä lakin sai ansiokkaasti painaa päähänsä seitsemän ylioppilasta. Lämpimät onnittelut ylioppilaille! Sen lisäksi juhlistimme yhdessä Suomen 99. itsenäisyyspäivää.

Juhlassa saimme nauttia monipuolisesta ohjelmanumerokattauksesta, kun koulumme lahjakkaat opiskelijat päästivät luovuutensa valloilleen. Kun tietää, että edessä on hyvin suunniteltu ja toimiva ohjelma, kouluun on mukava tulla jopa lauantaina.

Juhla alkoi perinteiseen tyyliin lippujen saavuttua musiikin saattelemana.  Juhlaan toivottivat tervetulleeksi TEME-linjan 2. vuositason opiskelijat Lucia Strodel ja Ruweyda Abdi, jotka toimivat tilaisuuden juontajina. Tämän jälkeen abiturientit luovuttivat sotaveteraanien laatiman Vapauden viestin 2. vuositason opiskelijoille muistuttaakseen itsenäisyyden tärkeydestä.

Oppilaiden panos näkyi läpi juhlan, kun saimme kuulla ja nähdä erilaisia ohjelmanumeroita. Näimme kolme ihastuttavaa ja herkkää musiikkiesitystä. Anni Mikkola tulkitsi pianolla Oskar Merikannon kauniin kappaleen Valse Lente Op. 33. Yusef Abu Madin sydäntälämmittävä lauluesitys Vanhoja poikia viiksekkäitä  (Juha Vainio) kosketti useita välittäessään laulun haikean sanoman yleisölle. Yusefia säesti pianolla musiikinopettaja Kati Laakso. Lopuksi karismaattiset abiturientit Pinjamaari Jokinen (laulu), Ada Karvinen (kitara), Eemeli Ilpala (basso) ja Niklas Alasuutari (rummut) pääsivät esittelemään taitojaan Iisa Pykärin Rakkaani nukkuu –kappaleella.

TEME-linja esitti perinteisesti huikean, hauskan  ja mukaansatempaavan teatteriesityksen. Näytelmän Jumissa oli ohjannut Katri Kostiainen. Työryhmä oli yhdessä käsikirjoittanut humoristisen kokonaisuuden, joka käsitteli suomalaisia arvoja ja tapoja ja kuluneiden normien rikkomista. Esityksessä tuotiin hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla esille suomalaisen kulttuurin epäkohtia. Hahmot olivat onnistuneita ja juoni toimiva.

Juhlan kohokohta oli tietenkin ylioppilaiden lakitus. Arvokkaat ylioppilaat tekivät lavalla seistessään opettajat ylpeiksi. Monelle abiturientille ja nuoremmalle tällaiset hetket nostavat mielen ja motivaation korkealle. Tämän jälkeen rehtorimme Sinikka Luoma piti puheen, jonka sanat varmasti  jäivät juuri valmistuneiden oppilaiden mieleen. Puheesta huokui lukiomme yhteisöllisyys ja toisten kunnioitus. Lukiomme abiturientit Meeri Saltevo ja Eemeli Ilpala pitivät puheen opiskelijoiden puolesta.

Upea tilaisuus päättyi yhteiseen Maamme-lauluun sekä lippujen poistumiseen. On joka vuosi mukava todeta, että koulussamme on kykyjä ja rohkeutta toteuttaa näin kaunis juhla.

TeMe-linjan abiturientit Jumissa-esityksessä
TeMe-linjan abiturientit Jumissa-esityksessä (kuva: Mari Juvani)