Ajatuksia koeviikosta

Maanantaina 24.2.2014 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijat saivat kolmannen koeviikon kokeet takaisin ja Wilmaan ilmestyivät kurssiarvosanat. Osa opiskelijoista oli tyytyväisiä koetuloksiinsa ja arvosanoihinsa, ja toiset sanoivat, että koetulokset olisivat voineet olla parempia.

”Tiesin mitä odottaa. En ollut pettynyt tuloksiini, mutta voin sanoa, että ne olisivat voineet olla vähän parempia”, muutamat nimettöminä pysyttelevät ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat totesivat.

Kaikki opiskelijat toki kokevat koeviikon eri tavoin. Osalle koeviikko aiheuttaa stressiä ja väsymystä. Pohjiksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat painottavat työnteon merkitystä ennen koeviikkoa.

”Koeviikko ei sinänsä ole vaikea, jos on tehnyt töitä koko kurssin ajan, koska työnteko on kaiken perusta. Jos ei tee töitä, ei saa hyviä tuloksia”, sanoo Jenna. Iidakaan ei pidä koeviikkoa raskaana, koska hän on aina valmistautunut siihen lukemalla ja tekemällä läksyt.

Myöskään Helin ei ota liikaa paineita koeviikosta: ”En jaksa välittää koeviikosta ja stressaavasta ilmapiiristä. Jos yksi koe menee huonosti, sen voi käydä uusimassa myöhemmin. Ei maailma siihen kaadu.”

Haastattelussa selvisi, että asenne kouluun ja koulunkäyntiin on ratkaiseva tekijä. Jos jaksaa tehdä työtä säännöllisesti, se näkyy koulumenestyksessä.

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Ajatuksia koeviikosta”

  1. Kevin Keskitalo avatar
    Kevin Keskitalo

    Loistava artikkeli ja kyllä koeviikko ei tosiaan vaikeaa vaan se riippuu lukemisen määrästä.