Niina Nurmisen johdolla kohti loistavaa tulevaisuutta

Pohjois-Tapiolan Koti ja koulu -yhdistyksen aktiivisuuden ansiosta saimme 22.4. koulullemme vieraaksi monista teatterirooleista ja televisiosarjoista (mm. Taivaan tulet, Kansan mies) tutuksi tulleen näyttelijä Niina Nurmisen. Näyttelijän työn ohella Nurminen toimii työyhteisövalmentajana ja perustamansa Art Sense -yrityksen toimitusjohtajana.

Niina Nurminen 2

Vierailu oli ensimmäinen osa Koti ja koulu -yhdistyksen ideoimaa Loistava tulevaisuus -sarjaa, jossa koulullemme saapuu eri alojen asiantuntijoita kertomaan ammatistaan. Tarkoitus on esitellä erilaisia uravalintoja ja rohkaista nuoria tavoittelemaan ammatillisia haaveitaan.

Niina Nurmista haastattelivat ammattitaitoisesti ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Evita Aaltonen ja Oona Malja, mutta tilaa oli jätetty myös muiden opiskelijoiden kysymyksille, joita lopulta oli niin paljon, että varattu aika ei riittänyt. Opiskelijoita kiinnostivat esimerkiksi näyttelijän arki, teatteri- ja televisionäyttelemisen erot ja se, miten Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin tulisi valmistautua. Nurminen antoikin näyttelijän ammattiin haikaileville monia hyviä ohjeita.

Tilaisuus oli varsin onnistunut ja sopi hyvin erityisesti koulumme ILME-linjalaisille, joista monien haaveissa siintää näyttelijän ura. Niina Nurmisella oli opiskelijoille paljon viisasta sanottavaa, ja hänen kaltaistaan taitavaa esiintyjää oli ilo kuunnella.