NHL- Tuo maailman paras jääkiekkoliiga

 

image

NHL, oikealta nimeltään National Hockey League, on selkeästi maailman tasokkain jääkiekkosarja, jota pelataan Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Liiga koostuu 30:stä joukkueesta, joista peräti 23 on yhdysvaltalaisia ja loput seitsemän kanadalaisia. Joukkueet on jaettu kahteen konferenssiin, Itäiseen ja Läntiseen, jotka on edelleen jaettu neljään divisioonaan. Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 82 ottelua, minkä jälkeen alkaviin pudotuspeleihin etenee kahdeksan sekä Itäisen että Läntisen konferenssin parasta joukkuetta.

Jokainen NHL:ssä pelaava pelaaja on lajinsa huippuammattilainen. Kyseiseen liigaan on erittäin vaikea päästä pelaamaan, koska taso on äärimmäisen korkea. Kun vertaa Euroopan ja maailman toiseksi parasta jääkiekkosarjaa, KHL-liigaa sekä NHL:ää, keskenään, ero on valtava. KHL:ssä saattaa olla pelejä, jotka ovat hidastempoisia ja joissa aikaa kentällä tehdä ratkaisuja on paljon. NHL:ssä taas jokaisen pelin tempo on erittäin korkealla. Luistelu on äärimmäisen nopeaa, laukaukset laadukkaita, aikaa on vähän ja pelaajat ovat parhaita.

Suomalaisia NHL:ssä on tällä kaudella pelannut yhteensä 36, joista vakituisesti joukkueidensa kokoonpanoissa on pelannut 23 pelaajaa. Tämän kauden parhaat suomalaispelaajat ovat olleet loistavia otteita Nashville Predatorsin maalilla esitellyt Pekka Rinne, Anaheim Ducksissa huippukautta pelaava puolustaja Sami Vatanen sekä St. Louis Bluesin tulokashyökkääjä Jori Lehterä.

NHL:n runkosarja lähenee loppuaan ja sen jälkeen alkavat pudotuspelit. Vahvimmat ehdokkaat Stanley-Cup voittajaksi mielestäni ovat Chigago Blackhawks, Anaheim Ducks, Montreal Canadians sekä New York Rangers, mutta NHL:ssä pelaa niin monta huippujoukkuetta, ettei jonkun muun joukkueen mahdollinen mestaruus yllättäisi.