Missä on Espoo Bluesin yleisö?

Espoo Blues on vuonna 1984 perustettu jääkiekkojoukkue, jonka nimi vuosina 1984-1998 oli Kiekko-Espoo. Kiekko-Espoo nousi SM-liigaan kauden 1991-1992 päätteeksi, jolloin se pudotti Joensuun Jokipojat nousukarsinnoissa. Vuodesta 1998 lähtien joukkue vaihtoi nimensä Espoo Bluesiksi. Blues on voittanut SM-liigassa kaksi hopeista mitalia, kausilla 2007-2008 sekä 2010-2011.

Kausi mennyt yli odotusten

Espoo Bluesin tämä kausi on ollut erittäin nousujohteinen. Joukkue  aloitti kauden heikosti ollen pitkään pudotuspeliviivan alapuolella, mutta on parantanut otteittaan huomattavasti ja onkin tällä hetkellä liigan kovakuntoisin joukkue. Blues on voittanut viimeisestä 18 pelistään 15 ja on liigassa upeasti neljäntenä, kun runkosarja lähenee loppuaan ja pudotuspelit alkavat pian. Tämä on hyvä suoritus ottaen huomioon, että kauden alla odotukset joukkuetta kohtaan eivät olleet kovin korkealla. Bluesin menestyksen syy onkin ollut tiivis joukkupeli, kun tähtipelaajia puuttuu.

Missä yleisö?

Blues menestyy, mutta yleisöä käy huomattavan vähän. Bluesin kauden yleisötavoite oli 5000 henkilöä, mutta keskimäärin Bluesin pelejä on käynyt katsomassa vain 3900 henkilöä. Millä tahansa muulla paikkakunnalla hallit olisivat vähintäänkin lähes täynnä, kun oma joukkue menestyy. Mistä tämä johtuu? Yksi syy yleisökatoon on kanavapaketit, joiden avulla voi katsoa oman joukkueen kaikki ottelut tv:stä, ja näin halleissa käy vähemmän porukkaa. Toinen syy on se, että Blues on liigan nuorin joukkue, sillä ole oikein perinteitä ja sen kannattajista suuri osa on aika nuoria. Yksi syy saattaa olla myös, että Espoossa asuu paljon muualta muuttaneita, jotka kannattavat esimerkiksi Kärppiä, HIFK:ta tai Tapparaa.

Valmiina pudotuspeleihin

Kaikesta huolimatta on erittäin outoa, että Barona Areenalla käy niin vähän porukkaa. Espoo on väkiluvultaan Suomen toiseksi suurin kaupunki. Espoolaisia riittää, mutta voi olla että Blues ei monelle vain ole se oma juttu tai sitten suuri osa espoolaisisista ei ole kiinnostuneita jääkiekosta. Pudotuspelit kuitenkin lähestyvät ja espoolaisten kannattaisikin löytää hallille. Blues pelaa nimittäin loistavaa jääkiekkoa. Toivottavasti silloin yleisöä alkaisi tulla paikalle nykyistä enemmän.

3 vastausta artikkeliin “Missä on Espoo Bluesin yleisö?”

 1. Tuomas Sjögren avatar
  Tuomas Sjögren

  Huono homma, että Bluesin peleissä ei käy juurikaan väkeä. Joukkue kuitenkin pärjää, mutta espoolaisia ei tämä jaksa oikein innostaa. Syy on hyvin perusteltu artikkelissasi. Toivottavasti viimeistään playoff-otteluissa saadaan sitten tupa täyteen!

  1. Ville Pellosniemi avatar
   Ville Pellosniemi

   Terve Sjögren ja Kulmala!

   Erittäin harmillista tämä yleisökato, itse olen innokas Blues-fani. Epäilen, että syy yleisökatoon on markkinointi. Joko liput ovat liian kalliita tai sitten ihmisiä ei saada millään innostumaan jääkiekosta. Jospa tehtäisiin Bluesin kanssa tapahtumia julkisilla paikoilla ja markkinointia lisättäisiin vieläkin. Hieno artikkeli perusteluineen Sauli!

 2. Sauli Kulmala avatar
  Sauli Kulmala

  Toivottavasti näin, niin olisi itse pelaajillekin kiva pelata täyden katsomon edessä!