Mestareiden liigan pudotuspelit täynnä draamaa

Mestareiden liigan logo
Mestareiden liigan logo

Jalkapallon ympäri maailman seuratuimmassa turnauksessa, Mestareiden liigassa, ollaan jälleen pudotuspelivaiheessa, jossa on menossa neljännesvälierät, mikä tarkoittaa, että 16 joukkuetta on jäljellä. Neljännesvälierät sekä kaikki muut pudotuspelivaiheen ottelut pelataan kaksiosaisina finaalia lukuun ottamatta. Suuria yllätyksiä ei ensimmäisissä osaotteluissa paljoa nähty, paitsi Arsenalin Monacolle kärsimä 1-3-kotitappio sekä vahvan Bayern Münchenin 0-0-tasapeli Ukrainassa Shahtar Donetskia vastaan.

Puolet toisista osaotteluista on jo pelattu, eikä draamalta ole vältytty. Mestareiden liigan hallitseva mestari Real Madrid meinasi pudota jo tässä vaiheessa turnausta, kun joukkue kärsi heikon peliesityksen jälkeen 3-4-kotitappion Schalkelle. Ilman kolme kertaa maailman parhaimmaksi jalkapalloilijaksi valitun Cristiano Ronadon hyvää pelivirettä ja kahta maalia mahtiseuralle olisi voinut käydä huonosti. Madrid tuntui lähtevän otteluun ylimielisenä ensimmäisen osaottelun päättyessä joukkueen 2-0-voittoon Saksassa. Schalke laittoi Realin ahtaalle, mutta lopulta ”Los Blancos” eteni puolivälieriin yhteismaalein 5-4.

Toinen erittäin dramaattinen ottelu pelattiin Lontoossa, kun Chelsea ja Paris Saint Germain pelasivat paikasta kahdeksan parhaan joukossa ensimmäisen osaottelun päätyttyä Pariisissa 1-1. PSG:n supertähti Zlatan Ibrahimovic otti kyseenalaisen punaisen kortin, kun peliä oli pelattu puoli tuntia ja pariisilaisten tilanne näytti heikolta. Ottelun 81.minuutilla Chelsean toppari Gary Cahill onnistui viemään Chelsean 1-0-johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta ja näytti kovasti siltä, että Chelsea etenisi jälleen kohti puolivälieriä. PSG onnistui kuitenkin vain viisi minuuttia myöhemmin, kun juuri Chelseasta hirmusummalla hankittu David Luiz puski lukemiksi 1-1 ja näissä lukemissa mentiin jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu viisi minuuttia, PSG:n tähtipuolustaja Thiago Silva pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja Chelsealle vihellettiin pilkku. Eden Hazard ei epäonnistunut ja näin Chelsea oli jälleen kiinni jatkopaikassa yhteismaalien ollessa 3-2. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Lopulta PSG onnistui hankkimaan kulmapotkun ja juuri pilkun aiheittanut Thiago Silva puski lukemiksi 2-2, johon päättyi myös koko ottelu. Yhteismaalit ovat tasan 3-3, mutta PSG etenee jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Upea suoritus joukkueelta, joka joutui pelaamaan vajaalla ilman ykköstähteään 90 minuuttia!

Muissa otteluissa Bayern Munchen murskasi Shaktar Donetskin lukemin 7-0 ja Portugalin suurseura Porto sveitsiläisen Baselin 4-0. Real Madrid, PSG, Bayern sekä Porto etenevät puolivälieriin. Loput neljä jatkoonmenijää selviää tänään tiistain otteluissa Atletico Madrid-Leverkusen ja Monaco-Arsenal sekä huomisen otteluissa Dortmund-Juventus ja Barcelona-Manchester City. Nähtäväksi jää, jatkuuko draama seuraavissa peleissä. Ainakin siihen on hyvät edellytykset.

Yksi vastaus artikkeliin “Mestareiden liigan pudotuspelit täynnä draamaa”

  1. Tuomas avatar
    Tuomas

    Huhhuh, muistan kyseisen Chelsea-PSG ottelun. Näin jalkapallon pitäisi olla! Ottelut täynnä draamaa ja taisteluhenkeä.