Meidän pitäisi lopettaa yleistäminen

Nykyään etenkin Euroopassa terrorismi on tullut tutuksi. Näemme eri puolilta maailmaa tulevia uutisia, joissa kerrotaan esimerkiksi pommituksista tai ampumisista ja uhrien lukumääristä. Usein näissä uutisissa myös mainitaan, että terroristi-iskun tehneet ovat muslimeja.

Minun mielestäni on väärin alkaa korostamaan terroristien uskontoa ja ruveta yleistämään asiaa. Tämän seurauksena aletaan leimaamaan muslimeja terroristeiksi. Olen myös kuullut useilta muslimeilta, että terroristit eivät harjoita uskontoa oikein.

Ymmärrän, että ihmiset ovat peloissaan ja pelkäävät terroristi-iskuja. Ihmisten on helppo alkaa syyttää jotain uskonnollista ryhmää terrorismista, koska eivät tunne  uskontoa. Usein sanotaan, että ihminen pelkää sitä, mitä ei ymmärrä. Uskon, että tämä sanonta pitää paikkansa. Islamin usko on mielestämme niin vieras ja erilainen varsinkin, kun suurin osa meistä on kristittyjä.

Mutta minulla on kolme hyvää ystävää, jotka ovat muslimeja, ja he ovat todella rauhanomaisia ja ystävällisiä. He ovat moneen kertaan sanoneet tuomitsevansa terrorismin. He ovat myös kertoneet, että heitä kohdellaan väärin sen takia, että he tunnustavat islamin uskoa. Olen hyvin surullinen asiasta. Todella toivon, että niin ei olisi ja että he saisivat parempaa kohtelua.

Älkää siis yleistäkö. Muistakaa, että kaikki muslimit eivät ole samanlaisia. He eivät ole terroristeja. Muidenkin uskontojen kuin islamin historiassa on väkivaltaa. Emme ole kuitenkaan yleistäneet terrorismia koskemaan kaikkia väkivaltaisten  uskontojen harjoittajia, joten meidän ei pitäisi tehdä niin myöskään muslimeille.