,

Matkalla kohti uutta

Viime keväänä Journalismikurssi toteutettiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Tapiolan lukiossa. Kurssin oppilaat loivat koulumme verkkolehden Pilkun ja antoivat meille tällä hetkellä kurssilla oleville opiskelijoille hyvän pohjan jatkaa. Nyt voimme itse alkaa kokeilla ja harjoittella toimittajana olemista.

Jotkut meistä tulivat kurssille kiinnostuksestaan alalle, toiset taas, kuten minä itse, pelkästä uteliaisuudesta. Toimittajaa minusta aika varmasti ei tule, mutta kurssi on silti hyödyllinen monella tapaa kelle tahansa. Tulemme oppimaan muun muassa uutisten tekemistä, haastattelemista, verkkolehden toimittamista, erityyppisten lehtitekstien rakentamista  ja ylipäätään lehden luomista.

Kevät on valloittanut kaikkien mielet ja tuo tullessaan monia tapahtumia. Edessämme on esimerkiksi yksi vuoden isoimmista tapahtumista ja koko Suomen innolla odottama jääkiekon maailmanmestaruuskisat. Peleistä ja kisatunnelmista tunnelmoivat omat reporterimme Antti ja Anssi. Muita suuria tulevia tapahtumia, joista aiomme kirjottaa ovat  muun muassa koulumme 50-vuotisjuhla ja Malawissa oleva kummikoulumme. Mukaan mahtuvat myös monet haastattelut, kuten koulumme opettajista kertova Opettaja ottaa asennon tai kuuluisien artistien haastattelut, arvostelut esimerkiksi elokuvista sekä artikkelit  matkakohteista, shoppailupaikoista ja monista muista arkipäivän jutuista.

Lukemisen ja kirjoittamisen iloa kaikille!

Terveisin, päätoimittaja Annastiina Korpi