Matkakirjeitä Cernistä osa 4

Cern

Geneve neljäs päivä la 28.4.

Tänään(kin) heräsimme aikaisin tarkoituksenamme lähteä bussilla Mont Blancille, Chamonix’n kylään. Perille päästyämme meille kuitenkin selvisi, että vuorelle menevä gondolihissi oli suljettu, emmekä siis päässeet nousemaan lähelle huippua. Sää oli erittäin tuulinen, ja hiekkaa lensi tuulen mukana joka paikkaan. Kävimme kiertelemässä kaupungilla ja nautimme lounasta paikallisessa ravintolassa.

Cern

Kylään tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa tällä kertaa maisemareittejä pitkin. Matkan varrella pysähdyimme ihastelemaan näkymää Rhonen laaksoon. Montreaux’n kaupungissa puolestaan maistelimme herkullisia jäätelöitä järven rannalla. Tämän jälkeen bussimatka jatkui kohti hostelliamme.

Päästyämme perille lepuutimme väsyneitä jalkojamme ja suunnittelimme, mitä tekisimme viimeisenä iltana Genevessä. Päätimme lähes koko ryhmän voimin käydä syömässä järven toisella puolella sijaitsevassa ravintolassa. Tunnelma oli loistava, ja paikalla olivat kaikki kahta vaskivuorelaista lukuun ottamatta eli yhteensä 18 henkilöä! Onneksi ravintolassa oli tilaa. Vatsat täynnä kävelimme öisen Genevejärven rantaan istumaan ja juttelemaan. Saimme kaikki odottamattoman paljon uusia kavereita ja tuttavuuksia. Viimeisen illan mahtava tunnelma ja yhteishenki painuivat mieleen. Kiitos Geneve, Cern ja kaikki matkakaverit!

Matkalla Cernissä ovat Anni, Jessica, Manu, Miika, Petteri, Antti ja Jorma.

3 vastausta artikkeliin “Matkakirjeitä Cernistä osa 4”

 1. Anni Saukkola avatar
  Anni Saukkola

  Wau miten mahtava tää Pohjiksen verkkolehti ! En oo aikaisemmin tajunnutkaan että koulullamme on tällainen ylpeys 🙂

 2. Sami Keijonen avatar
  Sami Keijonen

  Kiitos Anni! Viime keväänä pyörähti käyntiin ensimmäinen Journalismi-kurssi ja lisää juttuja on piakkoin luvassa, kunhan tämän kevään kurssilaiset saavat juttujaan valmiiksi.

  Lisäksi tavoitteena on raportoida koulun toimintaa muutenkin, kuten tämä Cernin opintomatka. Kenelle muuten kuuluu kiitos näistä mielenkiintoisista Cern-kirjeistä? No kiitän varuilta kaikkia matkassa olleita.

 3. Anni Saukkola avatar
  Anni Saukkola

  Yhdessä me niitä kirjoittelimme ja ideoimme, minä jostain kumman syystä kylläkin hyvin usein päädyin kirjuriksi…:)