Matkakirjeitä Cernistä osa 1

Cern

CernEnsimmäinen päivämme Genevessä ke 25.4.

Eilinen matkamme Geneveen sujui hienosti, ja kaikki tuntuvat olevan tyytyväisiä retkeilymajaamme ja sopivan lyhyeen lentomatkaan.

Nyt iltapäivällä ilmassa on tietenkin jo pientä väsymystä ensimmäisen päivän jälkeen, mutta kokonaisvaikutelma on tyytyväinen. Markus Nordbergin luento jäi muutamille päällimmäisenä mieleen. Toiset taas olivat vaikuttuneita Cernin tunnelmasta ylipäätänsä. Nordbergin uteliaisuutta herättävän luennon lisäksi tutustuimme koeasema Atlakseen ja Grid-dataprosessointijärjestelmään. Totesimme, että Cernin toiminnan kannalta juuri alansa täydellisesti hallitsevat ekspertit ovat tärkeimpiä. Jokainen työntekijä ja tutkija on erikoistunut omaan alaansa ja antaa panoksensa hiukkastutkimukseen, ja niistä paloista syntyy toimiva kokonaisuus – Cern.

Ruoka oli hyvää! Ainoastaan istumapaikat olivat hiukan tiukassa täydessä ruokailutilassa.

Pääsimme myös – ehkä yllättäen – filosofistenkin kysymysten äärelle. Mitä tieto on? Pienimpiä hiukkasia tai sellaisia, joita ei ole vielä todettu, ei voida nähdä, vaan ihmisen täytyy uskoa tietokoneiden, johtojen ja detektoreiden välittämään ”tietoon”. Mielestämme esimerkiksi kysymys ”uskotko Higgsin kenttään/hiukkaseen” liippaa tietyllä tavalla melko läheltä kysymystä ”uskotko Jumalaan ”.

Illan tunnelmista sen verran, että Bayer München on selvä suosikkiryhmämme edustajien keskuudessa. Toiset ovat sitten vähän vähemmän innostuneita jalkapallosta.

P.S. Motellissamme on tuholaisongelmia.

Matkalla Cernissä ovat Anni, Jessica, Manu, Miika, Petteri, Antti ja Jorma.

2 vastausta artikkeliin “Matkakirjeitä Cernistä osa 1”

  1. Sami Keijonen avatar
    Sami Keijonen

    Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Pikkasen kateellinen kyllä olen.

  2. Anni Saukkola avatar
    Anni Saukkola

    Kiva että tää meidän matkakertomus julkaistiin täällä! Kivaa oli ja kannattaakin olla vähän kateellinen 🙂