Maailmankaikkeuden sairain kouluvuosi liikutti

a7249f37-85af-4b60-bd81-8ea1a25001d3
Kuvassa Maikki (Pinjamaari Jokinen), Emilia (Julia Virtanen) ja Antti (Rosaliina Rauhala).

Pohjois-Tapiolan TeMe-linjan produktio Maailmankaikkeuden sairain kouluvuosi kertoo nuorten kamppailusta koulumaailmassa. Näytelmässä nuoret viettävät lukioelämää. Kaikki on normaalisti ja kaveriporukat ovat selkeät. Sitten Antin lapsuudenystävällä Emilialla todetaan syöpä, mikä vaikuttaa kaikkiin. Antti ja muut yrittävät piristää häntä, mutta kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Produktion ohjasi Katri Kostiainen ja käsikirjoitti Emmy Venho ja työryhmä. Näytöksiä oli yhteensä kuusi ja ne esitettiin auditoriossa. Päivä- ja iltanäytökset tapahtuivat 12.4-18.4.2016. Näytelmässä näyttelivät TeMe-linjan toisen vuositason opiskelijat. Ääni ja valotehosteista vastasivat Touko Peltomaa ja Veera Nimenmaa. Näytelmässä esitetyn videon oli kuvannut ja editoinut Pinjamaari Jokinen.

1a720fc2-8796-4895-b7c6-5dee88507d98
Ylhäällä vasemmalta: Joonatan Aurasmaa, Elias Määttä, Eemeli Ilpala, Rosaliina Rauhala, Veera Niemenmaa, Laura Koste, Caitlyn Nykky, Jutta Järvinen, Akseli Gyllenbögel, Katja Hämäläinen. Keskellä: Maija Ryynänen, Julia Virtanen, Ira Huumonen, Kia Koskinen, Pinjamaari Jokinen. Alhaalla: Sara Poutiainen, Meeri Saltevo, Anni Voipio, Heidi Aarnio, Nelli Maula, Juho Ollanketo

Produktio perustuu elokuvaan Maailmankaikkeuden huonoin elokuva. TeMe-linjalla on pitkään ollut tapana järjestää lukion 2. vuositasolla laajamittainen projekti, jossa pyritään saamaan konkreettista kokemusta näyttelijän työstä ja teatterista. Yleisön vastaanotto oli hyvin positiivinen ja moni liikuttui. Muun muassa Rosaliinan rooli sai paljon kiitosta.