Lukion aloitus Pohjois-Tapiolassa

Kevät tekee tuloaan ja kouluissa on viides ja viimeinen jakso pian alkamassa. Nuoret ympäri Suomea on jo pikkuhiljaa valmistautumassa laittamaan kesäverkkarit päälle ja aurinkolasit silmille. On kuitenkin yksi jakso täynnä kursseja opiskeltavaksi, joten vielä ei ole aika siirtyä lomille. Monelle nuorelle viimeinen jakso voi olla vaikea, koska ajatukset saattavat olla jo kesälomassa. Onneksi on kuitenkin mahdollisuus ottaa esim. ensimmäiseen jaksoon enemmän kursseja ja viimeiseen sitten hieman vähemmän, jotta pääsisi kesäloman tunnelmaan jo hieman aikaisemmin kuin muut.

Tässä kohtaa voisimme muistella hieman kulunutta vuotta ja miettiä, mitä ensimmäinen vuosi piti sisällään. Ensinnäkin lukio oli todella mukavaa aloittaa Pohjois-Tapiolassa. Täällä on mukavia opettajia ja oppilaita, joihin on helppo tutustua. Tuntuu, että ryhmään pääsi todella helposti mukaan ja lukioelämään oli myös helppo sopeutua. Varmasti kaikkia oppilaita jännitti ensimmäinen koeviikko. Ei tiedetty yhtään, mitä kaikkea se pitäisi sisällään ja kuinka koeviikolla tulisi toimia. Onneksi apu oli lähellä; opettajat auttoivat ja kertoivat hyviä tapoja koeviikolle valmistautumiseen ja koeviikolla toimimiseen. Ilman heidän apuaan olisi koeviikko ollut monelle varmasti aika stressaavaa.

Luokkatovereihin on ollut helppo tutustua tapahtumissa, välitunneilla ja vapaa-ajalla. Heti uudenvuoden jälkeen tuntui, että palaset olivat loksahtaneet paikoilleen ja Pohjois-Tapiolan lukio oli nyt osa elämääni.

Lukiota on nyt siis käyty noin seitsemän ja puoli kuukautta ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Opiskeleminen Pohjiksessa on hauskaa ja aina oppii uusia asioita. Kesään ei ole enää kauaa, joten nyt onkin siis viimenen hetki panostaa ja suorittaa ykkösvuosi onnistuneesti!