Jännitystä ja jyrkkiä mutkia laskettelukurssilla

Joka kevät Etelä-Tapiolan lukio ja Pohjois-Tapiolan lukio järjestävät yhteisen laskettelukurssin. Viime keväänä neljän päivän kursilla oppilaat sekä opettajat pääsivät laskettelemaan Vuokatin laskettelukeskuksen talvisiin maisemiin. Matka alkoi Etiksen pihalta. Laskettelukamat ja laukut lastattiin ja bussiin noustiin jo kello 6 aamulla. Noin kymmentuntinen bussimatka alkoi väsyneissä, mutta innokkaissa merkeissä…

"Yksi väsynyt matkustaja."

Matkan varrella pysähdyttiin muutamaan otteeseen huoltoasemilla pitämässä taukoa rankasta istumisesta ja korttipeleistä. Parin tunnin ajomatkan päässä laskettelukeskuksesta yllättäen bussista puhkesi rengas, ja matka pitkittyi melkein kahdella tunnilla. Onneksi vieressä oli huoltoasema ja pari Pohjiksen oppilasta pääsi pallomereen riehumaan sekä pitämään taukoa.

Pohjislaiset pääsivät tauolla leikkimään pallomeressä.

Nopean mökkeihin asettumisen jälkeen osa oppilaista päätti lähteä pariksi tunniksi rinteeseen. Kun oli saatu ensimaku rinteistä ja tietenkin rinnekahviloista, päästiin Vuokatin urheiluopiston ravintolaan syömään. Syömisen jälkeen oli vielä iltaohjelmaa, johon kuului lumisählyä järven jäällä sekä lumifutista. Ohjelman loputtua menimme mökeille lepäämään ja viettämään iltaa.

Perjantaiaamuna herätys oli kahdeksan maissa ja aamupalalla nähtiin jälleen väsyneissä merkeissä. Aamukahvien ja maukkaan aamiaisen jälkeen päivä lähti kuitenkin käyntiin viimeisilläkin ja rinteeseen päästiin  9.30 niiden auettua. Sää oli loistava: aurinko porotti siniseltä taivaalta, ja lämpötila oli nollan paikkeilla. Päivä kului lasketellen, lounas ja kaakaotaukojen kera. Viimeiset reippaat laskijat tulivat vasta viideltä mökkiin, jolloin saimme päivällisen buffee-tyyliin. Loppu ilta oli vapaata ohjelmaa ja halukkaat saivat mennä kuntosalille sekä Vuokatin urheilupuiston uimahalliin.

Lounaalla rinnekahvilassa.
Vuokatin alpeille nousemassa.

Toisena aamuna ohjelma oli hyvin samanlainen. Aamiaiselle, rinteeseen ja iltapäivällä päivällisen jälkeen mökkeihin lepäämään. Illalla oli rantasauna sekä halukkaille avantouinti.

Sunnuntai, viimeinen aamu lähti käyntiin hyvin aikasella herätyksellä, koska kahdeksalta piti olla hakemassa jo hiihtosuksia aamupäivän hiihtolenkkiä varten. Aamiaisen jälkeen kokoonnuimme järvelle, josta lähdimme noin 12km hiihtolenkille. Lenkki sujui vauhdikkaissa merkeissä. Mukana oli kokeneita sekä ehkä vähän vähemmän kokeneita hiihtäjiä. Puolessa välissä matkaa oli tauko, jolloin saimme ostaa kahvilasta välipalaa.

Nopeimmat hiihtäjät suorittivat kurssin ainoan pakollisen ohjelman tunnissa, mutta viimeisillä meni tähän matkaan noin 3 tuntia. Hitaimmilla hiihtäjillä tulikin vähän kiire, että kerkesivät bussiin, joka suuntasi takaisin Helsinkiin päin. Jokainen kurssin oppilas selvisi kuitenkin hiihtolenkin loppuun asti, vaikkakin monia kaatumisia nähtiinkin.

Krista ja Mia ''jyrkän'' alamäen jälkeen.

Loppupäivä sekä ilta kuluikin sitten bussissa, väsyneissä mutta silti mukavissa tunnelmissa. Pienten sähläysten jälkeen pääsimme perille Espooseen vähän kello 22 jälkeen. Uusien muistojen ja kokemusten kanssa jokainen lähti omiin koteihinsa nukkumaan, luultavimmin univelat pois. Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut eikä kukaan varmasti kadu osallistumistaan tälle kurssille.