, , ,

Laskettelua ja hyviä säitä talviliikuntakurssilla

image
Mökkitunnelmia Kuva: Jutta Järvinen

Jokavuotinen talviliikuntakurssi järjestettiin 12.3. – 15.3. Vuokatissa. Etelä-Tapiolan lukion järjestämälle kurssille pääsee noin 20 ensimmäisen vuositason pohjislaista. Kurssin hinta oli tänä vuonna 275 €, ja se sisälsi kolmen päivän hissilipun, majoituksen täyshoidolla, matkan Vuokattiin ja takaisin sekä ohjelmaa. Kurssin ohjasivat Etelä-Tapiolan liikunnanopettajat Kristiina Jatkola ja Antti Väänänen sekä Pohjiksen poikien liikunnanopettaja Janne Ahonen. Kurssin iltaohjelman olivat meille järjestäneet Vuokatin opiston ohjaajat. Pohjiksesta meitä oli siellä yhteensä 24 opiskelijaa.

Kurssimme alkoi aikaisin torstai aamulla Weegeen pihalla. Edessä oli yhdeksän tunnin bussimatka pysähdyksineen. Bussikuskimme oli mahtava ja sopivan joustava. Paikalle saavuttuamme majoituimme kuuden hengen mökkeihin. Majoituksen ja alkuhuuman jälkeen oli aika lähteä rinteeseen.  Parin tunnin laskemisen jälkeen oli päivällinen, jota seurasi iltaohjelma. Ohjelmassa oli tervetulotilaisuus, jossa opisto toivotti meidät tervetulleeksi Vuokattiin ja kertoi kurssin ohjelmasta. Luennon jälkeen oli aika siirtyä ulos, ja ohjelmassa oli lumisählyä ja pari jalkapalloa: Pohjis vs. Etis. Hurjan taistelun ja kaatumisten jälkeen jouduttiin tyytymään tasapeliin.

Pohjoinen vai etelä?

image
Kuva: Helmi Kapiainen

Perjantaina ja lauantaina heräsimme aikaisin aamupalalle. Päivä sujui rattoisasti kokopäivä lasketellen. Perjantai-illtana meillä oli sählyä ja kaupunkisotaa. Hien vuodatuksen jälkeen paljastui vihdoinkin, kumpi on parempi, pohjoinen vai etelä. Tänän vuonna voittajaksi selviytyi pohjoinen!  Lauantaina ohjelma oli hieman rennompaa. Sai valita kolmesta vaihtoehdosta mitä tekee: meneekö kuntosalille tai uimaan vai pelaako koripalloa. Suurin osa lähti salille tai pelaamaan, vain muutama meni pulikoimaan Vuokatin uimahalliin.

Sunnuntaina oli kauan odotetun hiihtoretken aika. Tarkoituksena oli hiihtää 6 km Heikkilän tupa -nimiselle kahvilalle ja takaisin. Hiihtoretken jälkeen oli aika lähteä kohti Espoota. Illalla noin kymmenen maissa saavuimme Weegeelle, väsyneinä mutta tyytyväisinä.

image
Vuokatin huipulla Kuva: Helmi Kapiainen

 

Kannattaako lähteä?

Kaiken kaikkiaan kurssi oli oikein onnistunut. Laskettelu- ja hiihtokelit olivat mainiot; aurinko paistoi mutta lunta riitti. Suosittelen kurssia ehdottomasti tuleville ykkösille! Kurssilla pääsee tutustumaan paremmin muihin, niin Etiksen kuin Pohjiksen, opiskelijoihin. Arvioni kurssista on 6/5, ja menisin uudestaan!