Kymmenen kysymystä: Minny Meriläinen

Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

Positiivinen, utelias ja seikkailunhaluinen.

Mistä asioista unelmoit?

Kunpa joku päivä olisi oma koti, jossa olisi pari lemmikkieläintä, ja kiva työpaikka. Toivoisin, että olisi paljon ystäviä ympärillä. Haluaisin myös viikoksi lämpimään maahan, se olisi hienoa.

Kuka on sinulle tärkein ihminen maailmassa?

Äitini.

Mitä asioita vältät tekemästä?

Vältän levittämästä turhia ja perättömiä juoruja sekä yritän olla valehtelematta isoista asioista. Vaikka valehtelen itsekin joskus joistain asioista, niin isoimmista asioista valehteleminen on asia, jota yritän välttää. Siitä ei seuraa mitään hyvää kuitenkaan.

Millä lailla panostat opiskeluun? Entä kesätyöhön?

Opiskeluun pitää panostaa aina. Esimerkiksi teen läksyt, luen kielen kappaleen kotona uudestaan, kertaan sanoja ja luen sanakokeisiin, jos on aikaa.

Minulla on tavallaan vakituinen kesätyö, saan sen joka vuosi, jos vain haluan. Voin mennä kysymään pomoltani puoli vuotta aikaisemmin, pääsenkö kesätöihin tänä vuonna. Mutta hain tänä vuonna myös hain Espoon kaupungille.

Mitä haluaisit parantaa maailmassa?

Haluaisin poistaa eläinkokeet, koska on minusta on väärin käyttää eläimiä ihmisten tarpeisiin, koska eivät ne eläimet niitä meikkejä käytä vaan ihmiset. Haluaisin myös, että kaikki turhat sodat loppuisivat ja ihmiset oppisivat ratkaisemaan asiat puhumalla eivätkä heti tarttuisi kiväärin varteen.

Kuvaile elämäsi hauskimpia hetkiä.

Niitä on aika paljon, mutta voin heti sanoa pari hauskinta tapahtumaa. Prometheus-leiri 2012 oli mahtava ja sitten ysiluokka kokonaisuudessaan. Tämä on vaikea kysymys, koska hyviä hetkiä tulee ja menee. Eniten hauskoja hetkiä on tullut koettua ystävien kanssa.

Missä maissa olet käynyt? Mikä on ollut eksoottisin paikka? Miksi?

Ruotsissa, Italiassa monessa eri paikassa, Espanjassa (manner-Espanjassa sekä Kanariansaarilla), Ranskassa, Englannissa, Amerikassa ja Saksassa. Ei tule muita mieleen tällä hetkellä.

Eksoottisin paikka oli varmaan Kanariansaaret, koska Ruotsi ei kovin eksoottinen paikka ole. Mutta Kanarialla oli niin erilainen kulttuuri ja luonto oli erilaista, vaikka sitä oli vähän. Meri oli hieno ja ihmiset olivat erilaisia, iloisempia ja avoimempia kuin täällä Suomessa.

Mitä työtä et haluaisi tehdä? Miksi?

En haluaisi olla lentäjä. En tykkää korkeista paikoista. Myös ajatus siitä, että olisin vastuussa niin monesta ihmisestä, jos sattuisin tiputtamaan koneen, ei ole kiva.

Kerro vielä lopuksi, mitä mieltä olet nuorien sosiaalisista suhteista.

Nehän on menneet niin sanottulle Salkkari-tasolle. Kukaan ei tiedä oikeastaan, mitä mieltä kuka on kenestäkin, eikä tiedetä, mitä toinen on sanonut selän takana. En halua yleistää, mutta nykyään nuorten suhteet ovat sekalaisia, etenkin tyttöjen. Poikien suhteista en osaa hirveästi sanoa, mutta heidän ystävyyssuhteensa on selkeämpiä kuin tyttöjen. Vaikka pojillakin on mutkia suhteissaan. Olen havainnut sen lähipiiristä.

hbtnh