Koulun tapahtumien heikko suosio

Koulut yrittävät tuoda vaihtelua normaaliin kouluarkeen järjestämällä erilaisia teemapäiviä sekä tapahtumia, mutta turhaan. Oppilaat lintsaavat ja keksivät tekosyitä poissaololleen. Asiassa ihmetyttää kuitenkin se, että nimenomaan juuri  oppilaat ovat vaatineet vaihtelua normaaliin kouluarkeen. Miksi teemapäivät eivät heitä kiinnostakaan? Onko normaali kouluarki kuitenkin  mieluisin vaihtoehto?

Lähdin selvittämään mysteeriä gallupin muodossa, ja tulokset olivat melko yllättävät. Mielipiteitä oli monia, ja selityksiä sateli.

 

Mikä on mielipiteesi koulun tapahtumista?

Vilja: Ne tuovat hauskaa vaihtelua tavalliseen kouluarkeen, ja virkistävät muutenkin. Niitä voisi järjestää useamminkin.

Ella: Urheilupäivät tai muut vastaavat eivät minua kiinnosta, mutta sen sijaan esimerkiksi teemapukeutumispäivät kelpaavat.

Oona: Koulun tapahtumien ideat ovat hyviä, mutta niiden toteutus ei usein onnistu toivotulla tavalla. Niiden toteutuksessa pitäisi huomioida se, mikä on nuorille mieleen. Hyvä puoli niissä on myös se, että pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin.

 

Miten aktiivisesti itse osallistut koulun tapahtumiin?

Vilja: Olen osallistunut tähän mennessä jokaiseen tapahtumaan paitsi vappuriehaan. Vappuriehan jätin väliin, koska koulupäiväni loppui yhdeltä, ja en viitsinyt tuhlata vapaa-aikaani siihen. Muuten olisin kyllä osallistunut.

Ella: En ole osallistunut kuin yhteen tapahtumaan eli ryhmäytymispäivään. Tapahtumista on niin helppo lintsata, eivätkä ne muutenkaan kiinnosta minua erityisesti, joten käytän tilaisuuden hyväkseni.

Oona: Olen osallistunut jokaiseen tapahtumaan, ja olen siitä tyytyväinen. Niiden kautta on tullut koettua kaikkea hauskaa, jotka lintsaamalla olisivat jääneet kokematta.

 

Mikä on siis lopullinen tuomio? Kumpi vaihtoehto on enemmän oppilaiden mieleen: tavallinen kouluarki vai järjestetyt tapahtumat?

 

Vilja: Ehdottomasti tapahtumat! Ne piristävät mukavasti jatkuvan opiskelun ohessa.

Ella: Mieluummin tavallinen kouluarki. Minulla ei ole juurikaan minkäänlaista mielenkiintoa osallistua tapahtumiin.

Oona: Tietenkin tapahtumat. Olisi todella puuduttavaa, kun koko lukuvuoden aikana ei olisi mitään hauskaa toimintaa.

 

Outoa, että tapahtumien osallistumisprosentti on  niin vähäinen, vaikka lähes kaikki ovat hauskanpidon kannalla. Toivotaan, että jatkossa oppilaat myös toimivat puheidensa mukaan!