, ,

Korealaista kirjallisuutta aistimassa

Pohjois-Tapiolan lukion rehtori Toini Rauhamäki ja äidinkielenopettajat saivat 14.4. hienon mahdollisuuden osallistua Korean tasavallan suurlähetystön järjestämään korealaista kirjallisuutta käsittelevään tilaisuuteen Helsingin Suomalaisella Klubilla. Korealaista nykykirjallisuutta paikalla oli edustamassa Shin Kyung-sook, jonka kansainvälinen menestysteos Please Look After Mom on ilmestymässä suomeksi ensi keväänä.

Lost in Success -otsikoidun tilaisuuden avasi Korean suurlähettiläs Chang Dong-hee, ja Suomi-Korea-seuran puolesta tervetuliaissanat lausui seuran puheenjohtaja Matti Vinha. Tämän jälkeen keskityttiin Shin Kyung-sookiin ja hänen tuotantoonsa, erityisesti Please Look After Mom -uutuusteokseen, joka kertoo juna-asemalla ihmisvilinään katoavasta äidistä ja käsittelee eri perheenjäsenten suhdetta äitiin. Osa teoksesta on muun muassa kirjoitettu yksikön toisessa persoonassa, mikä on poikkeuksellista.

Shiniä haastatteli hänen teostaan suomeksi kääntävä Taru Salminen, ja lopuksi yleisölläkin oli mahdollisuus esittää kirjailijalle kysymyksiä. Oli kiehtovaa esimerkiksi kuulla, millainen käsitys korealaisessa kulttuurissa on äidin roolista ja mitä Shin ajattelee Suomesta ja suomalaisuudesta. Lisäksi oli toki ainutlaatuinen kokemus saada osallistua tällaiseen kansainväliseen kirjallisuustuokioon. Kiitos tästä kuuluu rehtorillemme, joka on tehnyt vuosia yhteistyötä Korean suurlähetystön kanssa; lukiossamme on käynyt korealaisia vieraita, ja rehtorimme puolestaan on ollut Etelä-Koreassa puhumassa suomalaisesta koulujärjestelmästä.

Korea-tilaisuus

Kuvassa Korean suurlähettiläs Chang Dong-hee ja korealainen kirjailija Shin Kyung-sook.