, ,

Kirjoittaen New Yorkiin

Kansainvälisesti toimivan Odd Fellow -järjestön Espoon alaosasto halusi ystävällisesti järjestää koulussamme kirjoituskilpailun lukion toisen vuoden opiskelijoille. Kyseessä on vuodesta 1949 toteutettu UNP-projekti (United Nations Pilgrimage), jonka tarkoituksena on levittää tietoa Odd Fellow -järjestöstä, sen toiminnasta ja tavoitteista sekä myös välittää tietoa Yhdistyneistä Kansakunnista, rauhanturvaamis- ja avustustoiminnasta ja ennen kaikkea tutustuttaa ympäri maailmaa tulevia 16-17-vuotiaita nuoria toisiinsa. Järjestön arvojen mukaisesti kirjoituskilpailun aiheet käsittelivät ystävyyttä, rakkautta, suvaitsevaisuutta ja ihmisyyttä.

Kilpailun palkintona on kahden viikon matka New Yorkiin ja kunniaa. Palkintomatkalla noin 400 eri maista tulevaa nuorta vierailevat mm. Niagaran putouksilla, Washington D.C.:ssa ja New Yorkin YK-talossa.

Koulustamme voittajaksi tiukassa kilpailussa selvisi Roosa Savo. Toiseksi tuli Intissar Abdikarim ja kolmanneksi sijoittui Justiina Toivanen.

Voittajan haastattelu

Haastattelin kirjoituskilpailuun voittanutta Roosa Savoa.

1. Mikä sai sinut lähtemään kirjoituskilpailuun mukaan?

– En olisi lähtenyt kirjoituskilpailuun mukaan, elleivät kaikki meidän äidinkielen kirjoituskurssilla olisi osallistuneet. Eli oli aikamoinen tuuri, että satuin osallistumaan!

2.Kuinka tärkeitä kirjoituskilpailun teemat ovat/olivat sinulle?

– Osa teemoista ei juurikaan merkinnyt mitään (esim. puhe YK:n kokoukseen), mutta osa oli minulle tosi läheisiä (kuten ystävyys ja rakkaus).

3. Miltä tuntui voittaa kilpailu?

– Tosi oudolta. En yhtään ajatellut, että voittaisin. Tietenkin oli tosi upea fiilis, kun sain selville!

4. Kuinka paljon odotat New Yorkin -matkaa?

– New York on yksi mun lempikaupungeistani, joten kyllä odotan matkaa paljon.

5. Onko sinulla odotuksia matkaa kohtaan?

– Toivon, että näemme paljon uusia paikkoja ja tietysti olisi upeaa tavata uusia ihmisiä.

Onnittelut vielä Roosa Savolle voitosta ja onnea matkalle, jonne Roosa lähtee juhannuksen jälkeen.

Roosa