Kesästä kaikki irti – opiskelijabudjetilla

Suomen kesä on usein saanut myös toisen nimityksen: festari-Suomi. Eikä ihmekään, sillä tarkasteltaessa tapahtumia ympäri Suomen voi todeta pieneen maahan mahtuvan paljon tekemistä. Festareista voi valita mieluisen katsomalla esiintyjäkaartin ja sitä kautta nauttia täysin siemauksin kesästä, jos vain rahaa riittää.

Useimmilla opiskelijoilla rahan määrä ei yllä huippulukemiin, ja monet suuret tapahtumat menevätkin sivu suun kalliiden lippujen takia. Mutta koska Suomi on kuin onkin kesällä kukoistuksessaan, löytyy myös tapahtumia, joissa voi nauttia kesästä jopa täysin ilmaiseksi. Jokaiselle jotakin, hieman erilaisempiin makuihin eikä rahaakaan kulu paljoa, kenties ei  ollenkaan.

Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti 12.6.2013 Kaisaniemen puisto

radio aalto helsinkipäivä
Viime vuonna Radio Aallon konsertti keräsi tuhatpäisen yleisön, ja se näytettiin ympäri Suomen televisiossa.

Jos suomalainen musiikki tempaisee mukaansa, mutta festareille ei pääse, ei hätää! Radio Aallon oma Helsinki-päivän konsertti tuo Kaisaniemen puistoon tämän hetken kuumimpia nimiä Suomesta. Konsertti on täysin ilmainen ja ikärajaton, 18-vuotiaille on oma anniskelualue. Portit avataan klo 15.00, ja jammailu jatkuu aina klo 22.00 asti. Jos joku seuraavista esiintyjistä nappaa, ilmesty paikalle.

  • Anna Puu
  • Anssi Kela
  • Haloo Helsinki!
  • Irina
  • J. Karjalainen
  • Laura Närhi
  • Sunrise Avenue
  • Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

Helsinki Samba Carnaval 7.-8.6.2013

 Markku Ulander Suomen Lehtikuva
Helsingin Samba Carnaval tuo värien loisketta kesäiseen kaupunkiin. Kuva Markku Ulander, Suomen Lehtikuva

On taas se aika vuodesta, kun Helsingin kadut täyttyvät röyhelöisistä puvuista ja Brasilialaisesta tuulahduksesta! Värikkäitä pukuja ja tanssahtelua voi ihastella Helsingissä  7.6. Espan lavalla klo 19. Ohjelma jatkuu 8.6. seuraavasti:

Klo 13–15 toriohjelma Senaatintorilla
Kulkueet esittäytyvät ja valmistautuvat lähtöön!

Klo 15 alkaen karnevaalikulkueiden lähtö Senaatintorilta.
Kadut täyttyvät juhlallisuuksista! Kilparyhmät tanssahtelevat ympäri Helsinkiä:
Senaatintori–Unioninkatu–Pohjoisesplanadi–Mannerheimintie–Aleksanterinkatu.
Tervetuloa katsomaan ja muistakaa, että pukeutua saa karnevaalihenkisesti, jos vain mieli tekee!

Klo 20 ilta päättyy iltajuhlaan ravintola Cirkuksessa, johon täytyy ostaa pääsylippu (hinta 20e).

Rentouttava kesä 6.2013-8.2013

Näitä kahta sekä monia muita tapahtumia voi käydä katsomassa ja fiilistelemässä niin Helsingissä kuin Espoossa. Lisätietoja tapahtumista on osoitteissa  http://www.visithelsinki.fi/juuri-nyt/tapahtumia sekä http://www.tapahtumainfo.fi/?ref=lomasuomi.

Jos haluaa muuten vain juhlistaa kesää ilman suurempia tapahtumia, kerää esimerkiksi ystäväporukka kasaan ja lähtekää porukalla rannalle pelaamaan rantalentopalloa. Huvipuisto Linnanmäki pitää myös porttinsa auki, ja alueelle pääsee ilmaiseksi fiilistelemään huvipuistotunnelmaa ja ostamaan vaikka hattaraa. Kesällä vain mielikuvitus on rajana. Kesän ei tarvitse olla rahalla muokattu ollakseen täydellinen, tärkeintä on, että nautii lomasta ja vapaudesta hyvässä seurassa, yksin tai ystävien kanssa!

Hyvää kesää Pilkun lukijoille! Tehdään tästä ratkiriemukas loma – opiskelijabudjetilla!