Ilme-linjalaisten tuoreita kuulumisia

Mitäpä puuhaavat kakkosvuoden Ilme-linjan opiskelijat auditoriossa? Kävimme kurkistamassa kulisseihin!

Roope Anttila, Sakari Harjunpää, Minny Meriläinen ja Julius Jalonen harjoittelevat ahkerasti. Kuva: Nelma Lampi
Roope Anttila, Sakari Harjunpää, Minny Meriläinen ja Julius Jalonen harjoittelevat ahkerasti tulevaa produktiota. Kuva: Nelma Lampi

Käy ilmi, että opiskelijat työstävät Antti Raivion näytelmää nimeltään Huokausten laakso, joka kertoo Kallion perheen ja suvun tarinaa. Tapahtumat sijoittuvat 1960-1980-luvuille. Kyseessä on elokuvana tunnetun Skavabölen pojat -tarinan jatko-osa. Ilme-linjalaisten valittavana oli myös kaksi muuta näytelmää, mutta Huokausten laakso vei lopulta voiton.

IMG_9803
Näytelmän päähenkilö Evert eli Roope Anttila. Kuva: Nelma Lampi

Haastattelimme kolmea produktion näyttelijää Roope Anttilaa, Nelma Lampea ja Sakari Harjupäätä ja kysyimme hieman heidän rooleistaan näytelmässä. Roope näyttelee päähenkilöä Evertiä – välillä hän on 5-vuotias ja välillä 17-vuotias Evert. Nelma puolestaan esittää perheen äitiä Pirjo Kalliota. Näytelmän alussa Pirjo on onnellinen, mutta loppua kohden elämä potkii päähän. Sakarista taasen kuoriutui näytelmää varten Ossi Kallio, joka on Evertin setä. Sakari kuvailee roolihahmoaan lapsirakkaaksi psykiatriksi. Kaikkiaan näytelmässä rooleja on yli 20, ja tämän takia joillakin opiskelijoilla on kaksikin roolia.

Ilme-linjalaiset vaikuttavat osallistuvan produktioon antaumuksella. Harjoiteltavaa on paljon. Näytelmässä on runsaasti esimerkiksi repliikkejä, ja ne tulee osata harjoituksissa. Treenipäivät ovat pitkiä, jotkut ovat saaneet kahdenkeskistäkin ohjausta opettaja Katri Kostiaiselta.

Jäämme odottamaan innokkaasti lupaavalta vaikuttavan produktion valmistumista! Lopputulos on varmasti kaiken vaivannäön arvoinen!

Eevi Pulli, Milja Koskela ja Sonja Järvinen eläytyvät. Kuva: Nelma Lampi
Eevi Pulli, Milja Koskela ja Sonja Järvinen eläytyvät. Kuva: Nelma Lampi