,

Jääkiekko ja sen kulttuuri

Usein ihmiset ajattelevat, että jääkiekon pelaaminen harrastuksena on paljon aikaa vievää, raskasta ja tylsää. Alussa saattaa tuntua tältä, mutta itse olen jääkiekkoilija ja voin sanoa, että jääkiekko ei ole vain pelkkää kiekon perässä luistelemista ja rankkoja testijuoksuja. Omasta näkökulmasta katsottuna laji on antanut minulle enemmän kuin paljon. Olen saanut paljon kavereita ja pystynyt lajin avulla ylläpitämään hyvää yleiskuntoa. Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että olen saanut tehdä sitä mitä rakastan.

Jos jääkiekossa haluaa päästä huipulle, vaatii se todella paljon työtä. Jokaisena arkipäivänä saattaa olla harjoitukset ja viikonloppuna pari peliä. Välillä on tietysti niitäkin päiviä, jolloin ei oikein jaksaisi lähteä harjoituksiin, mutta kilpaurheilussa tämä on täysin normaalia.

Joidenkin mielestä jääkiekko on liian vaarallinen laji harrastettavaksi, koska siinä saa taklata aika rajusti ja laidat ovat todella kovia. Loukkaantumiset ovat tietenkin se negatiivinen puoli lajissa, mutta jääkiekkoa ei olekaan tarkoitettu heikoille. Pelaajien välinen fyysinen tappelu on myös yleistä ammattilaispelaajilla, mutta usein sitä onkin pidetty lajin suolana, niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Jääkiekkoa on todella hauska harrastaa, ja se tuo paljon hyviä asioita myös muuhun elämään. Laji on Suomessa todella suosittu ja sen kulttuuri on myös todella värikäs. Esim. entisen SM-liigajoukkueen Jokereiden lähdöstä Venäjän pääsarjaan uutisoitiin laajasti Suomessa. Syy Jokereiden siirtoon oli seuran uudet Venäläiset omistajat, jotka halusivat Jokerit KHL-liigaan. Pohjois-Amerikassa jääkiekko on ihmisille kuin elämäntapa, joka näkyy heidän jokapäiväisessä tekemisessään. Suomalaisilla on siihen vielä paljon matkaa, mutta pikkuasioilla voi olla suuret vaikutukset tähänkin asiaan.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Jääkiekko ja sen kulttuuri”

  1. Sauli Kulmala avatar
    Sauli Kulmala

    Hyvä kirjoitus! Jääkiekon peluu on varmasti mahtava harrastus, mutta varsinkin kilpatasolla treenejä tuntuu olevan todella paljon ja se vie paljon aikaa. Olen samaa mieltä ettei laji sovi heikoille, siinä kun taklauksia ja fyysistä pelaamista ilmenee koko ajan.