Instagramista maailman suosituin sovellus

Instagramilla on nyt enemmän käyttäjiä kuin millään muulla sovelluksella.

Facebook teki tähän asti suurimmat kauppansa ostamalla suosituimman älypuhelimille tarkoitetun Instagram-kuvanjakosovelluksen miljardilla dollarilla. Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg perustelee kaupat siten, että Instagramin ja Facebookin on parasta tehdä yhteistyötä. Zuckerberg uskoo tämän auttavan Instagramia kehittymään ja kasvavamaan entistä enemmän.

Zuckerbergin sanat pitivät paikkansa. Instagramin lataustaulukot näyttivät peräti 30 miljoonaa, ja nyt niiden oletetaan kasvavan jopa kaksinkertaiseksi. Ennen yrityskauppoja sovelluksen pystyivät lataamaan ainoastaan Apple-tuotteiden omistajat. Nykyään myös Androidin sekä Symbian älypuhelimien omistajat saavat nauttia sovelluksen tarjoamista mahdollisuuksista muokata ja jakaa omia kuvia.

Muutamassa viikossa Instagramin Android-käyttäjien määrä lähestyi jo kymmentä miljoonaa. Syynä oletetaan olevan se, että suosittua kuvanjakosovellusta odotettiin pitkään ja hartaasti. IPhonen omistajat eivät suhtautuneet tähän kovin innokkaasti. Monet alkoivat kapinoida ympäri maailmaa ja osoittamaan erimielisyyttä esimerkiksi Twitterissä:

”Android-käyttäjät alkavat seurata minua Instagramissa. Hyi.”

”Instagram on MEIDÄN juttu! Miksi se tehtiin Androidille?!”

”Nyt Android-käyttäjät täyttävät Instagramin mitäänsanottomilla kuvilla…”

Sovelluksen idea on seurata kavereiden elämää kuvina hauskalla ja mielyttävällä tavalla. Androidin omistajat eivät ymmärrä tilannetta: ihmisiähän hekin ovat. He eivät ehkä tuhlaa ylimääräistä sataa euroa kännykkään, joka ei mitenkään erotu muista älypuhelimista.