Ikimuistoisen kesäloman 10 vinkkiä

Kesä tulee, oletko valmis?

Kesäloman haaveiluun käytetään vähintään nelisenkymmentä viikkoa vuodessa, mikä on melko paljon. Olisi siis suotavaa, että kesälomasta otettaisiin kaikki irti ja siitä nautittaisiin oikein olan takaa. Kymmenviikkoisen luksuksen lähestyessä vinkkaamme joka viikolle yhden vinkin. Mikäli tekemisenpuute iskee, seuraavat vinkit saattavat auttaa.

1. Ostakaa pienen kaveriporukan kanssa halvat junaliput. Paikan voi valita ex tempore! Sitä hauskempaa, mitä kauemmas kotoa mennään. Turkuun tai vaikkapa Lahteen koko päiväksi shoppailemaan, tutustumaan kaupunkiin, syömään ravintolaan, rannalle heittelemään frisbeetä tai huvipuistoon. Hauskaa ja virkistävää!

2. Festarit! Valitse suosikkifestarisi laajasta tarjonnasta ja nappaa kaverisi mukaan. Hyvää musiikkia, lämpimiä kesäpäiviä ja mahtavaa fiilistä! Kokemus on varmasti pienen rahasumman arvoinen.

3. Mökillä luonnonhelmassa oleminen virkistää ja tuo vähän vaihtelua arkeen. Jos vanhempien kanssa lähteminen ei kuitenkaan huvita, järjestäkää kavereiden kanssa oma mökkireissu.

4. Lähde parhaan ystäväsi kanssa telttailemaan. Jos asutte pääkaupunkiseudulla, esimerkiksi Nuuksion luonto on oiva paikka telttailuun. Siellä on järviä, joissa voi käydä pulahtamassa, sekä grillikatoksia ruoanlaittoa ja yhdessäoloa varten.

5. Kokeile jotain uutta ja erilaista! Mene kalliokiipeilemään, vesihiihtämään, ratsastamaan, ajamaan kartingia tai vaikkapa hyppäämään hyppytornista.

6. Tylsä sadepäivä? Käytä se hyödyksi ja siivoa tai järjestele huoneesi. Kerää turhat vaatteet ja tavarat pois – voit vaikka myydä ne myöhemmin kirpputorilla. On hyvä tehdä jotain hyödyllistäkin kesäloman aikana!

7. Pyhitä välillä aikaa perheellesi. Pääkaupunkiseudulla liikkuu saaristoveneitä pitkin päivää, eivätkä liputkaan ole kalliita. Valitkaa yhdessä jokin mukava paikka valikoimasta, johon kuuluvat muun muassa Korkeasaari, Iso vasikkasaari sekä Suomenlinna. Ottakaa eväsretkitarvikkeet mukaan ja yhdessäolo voi alkaa!

8. Järjestäkää hyvien ystävien kanssa illallinen, johon jokainen kokkaa jonkin mieleisensä ruoan. Sopikaa, kuka tekee alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan jne. Arvioikaa leikkimielisesti toistenne kokkauksia ja päättäkää, kuka teki parhaimmat ruoat!

9. Kerää kaikki ystäväsi mukaan ja järjestäkää keskenänne vaikkapa beach volley -turnaus! Rannoilla on ihanaa makoilla auringossa, mutta jos aika käy pitkäksi, on hyvä saada vähän aktiviteettia! Leikkimielinen turnaus on varmasti hauska tapa viettää ystävien kanssa aikaa ja samalla tulee vähän urheiltuakin.

10. Varaa perheesi tai ystäviesi kanssa matka Tallinnaan! Menopaluun saa parillakympillä, ja ei kun jalat vaan rakkuloille kokopäiväisestä kävelystä, josta tulee liikuntaakin samalla! Tallinnassa on hieno vanhakaupunki ja hyvät shoppailumahdollisuudet.