Helpotusta helteeseen – Helsingin uimarannat

Tällä palstalla törmäät arkisiin ja kesäisiin vinkkeihin. Voit löytää uusia hyviä vinkkejä ja hyödyntää niitä vaikka itse. Kannattaa vilkaista!

Jos Espoon rannat tuntuvat jo liian kolutuilta, voi olla aika vaihtaa maisemaa ja lähteä kokeilemaan Helsingin eri rantoja. Se tuo mukavaa vaihtelua ja voi saada rantapäivän tuntumaan enemmän retkeltä kuin vain auringon ottamiselta. Jos ei Espoosta puutu rantavaihtoehtoja, niin ei myös Helsingistäkään.

File:Helsinki Hietaniemi beach.jpg
Hietaniemen ranta

Kaikkien suosikki ja varmaan yleisesti tunnetuin ranta on Hietaniemen ranta. Se sijaitsee Helsingin keskustassa, ja sieltä ei ihmisiä puutu. Hietsussa On mahdollisuus pelata bechvolleytä tai vain makoilla rantahietikolla ottaen aurinkoa. Hietsu on isosta koostaan huolimatta melko siisti ranta, ja siellä on hyvä tunnelma. Jos haluaa olla ihmisten keskellä isolla rannalla, on Hietsu oikea valinta. Jos taas haluaa jotain muuta, kannattaa Helsingin ranta- valikoimaa tutkia hieman tarkemmin.

Marjaniemen ranta on kävelymatkan päässä Itäkeskuksesta. Se on perushiekkaranta ympärillään hieman kalliota. Tunnelma on erilainen kuin  Hietsussa. Se on kooltaan pienempi, ja myös kodikkaampi kuin Hietaniemen ranta. Jos haluat viettää rauhaisan päivän ja retkeillä hieman muuallekin kuin suosituimmille rannoille, valitse Marjaniemen ranta.

File:Pikkukosken uimapaikka (Pirunkallio) Veräjämäki Helsinki.jpg
Pikkukosken ranta

Pikkukosken ranta sijaitsee Vantaanjoen varrella. Se on hyvä niille, jotka eivät niin suolaisesta merivedestä välitä. Se eroaa myös muista rannoista siten, että siellä on hyppytelineet. Miinuksena rannassa on se, että sinne on hieman pidempi matka paikallisjunalla kuin muille rannoille, mutta jos jaksaa lähteä, voi siellä viettää ihan mukavan rantapäivän. Pikkukosken ranta, kuten Hietaniemen ja Marjaniemen rannatkin, on valvottuja. Pikkukoskella on kioski ja pukusuojat suihkut sekä WC:t.

Pihlajasaaren ranta

Vielä yksi hyvä vaihtoehto hieman eksoottisemmaksi rantapaikaksi on Pihlajasaari. Pihlajasaari sijaitsee Helsingin eteläpuolella, ja sieltä löytyy rantaa, jolla löhöillä. Sinne kannattaa tehdä kokopäivän matka, jos lähtee, sillä paikalle pääsee vain veneellä. Se on hyvä paikka, jos nauttii avarasta merinäköalasta. Sinne voi mennä vaikka piknikille. Se sisältää muiden rantajon tavoin pukusuojata, suihkut, WC:n sekä sen  beachvolley – kentän.