GEO1-ryhmä mukana Ilmatieteenlaitoksen projektissa

Hieman ennen hiihtolomaa vierailimme GE01.2 ryhmän kanssa Ilmatieteenlaitoksella Helsingin Kumpulassa.

Meille kerrottiin siellä 5T-projektista (eli Tiedekasvatusta Toisen asteen oppilaitoksissa Tekemällä Tutkimusta Tutkijoiden kanssa), joka on Ilmatieteenlaitoksen projekti valikoiduille Suomen kouluille. Pohjois-Tapiolan lukio on yksi valituista kouluista, ja onkin mukava saada ottaa osaa näin ainutlaatuiseen projektiin.

Ilmatieteenlaitoksella oli paikalla opiskelijoita monista kouluista ympäri Suomen, lisäksi muutaman koulun opiskelijat seurasivat tilaisuutta Skypen kautta. Laitoksen edustajat kertoivat ensin vähän, mitä laitoksella tehdään, ketkä siellä oikein työskentelevät ja millainen koulutus työntekijöillä on. Sen jälkeen meille alettiin kertoa projektista tarkemmin. Tehtävämme on auttaa tutkijoita heidän työssään omalla panoksellamme.

_MG_0819

Valinnanvaraa riittää

Valinnanvaraa 5T-projektissa on monenlaista. Osa-alueet ovat: ilmastosovellusten ja siitepölyn kukkivuuden tutkiminen, lumen peittävyyden arviointi ja lumensyvyyden mittaaminen. Teemme tutkimuksia 2-3 hengen ryhmissä ja saamme valita aiheista mieluisimman. Meidän ryhmämme aikoo tehdä lumenpeittävyysarvioinnin. Arvioinnin voi tehdä missä tahansa, esimerkiksi oman kodin lähellä, kunhan antaa raportissaan mukana tarkat koordinaatit. Arviointeja olisi hyvä tehdä päivittäin.

Projekti kestää meidän osaltamme jakson loppuun. Ensi vuonna sitten uudet tuulet puhaltavat ja uudet opiskelijat pääsevät auttamaan tutkijoita.

Projekti kuulostaa mielenkiintoiselta ja on hyvä, että tällaisin projektein opiskelusta tulee hieman mielenkiintoisempaa. Lisäksi on mukava saada vaihtelua koulun penkillä istumiseen. Odotan siis projektia innoissani.